1 maart 2018 - 30 april 2018
beschrijving tonen |
beschrijving verbergen
Wandeling & workshop: Passage to India

Geen land ter wereld waar er meer specerijen gebruikt worden dan in India. Het is overweldigend. En al die specerijen vind je, in hun pure vorm, in Antwerpen noord waar diverse Indiase kruideniers hun schatkamers hebben. We gaan de winkels bezoeken en daarna koken met specerijen. Heerlijke, geurige, licht pikante gerechten die je niet alleen goed doen voelen, die ook gewoon super goed voor je zijn.
Wanneer: za 03 mrt '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Wandeling & workshop: De joodse keuken

Het is de week van Poerim. Het Joods carnaval. Een leuke gelegenheid om de Joodse keuken te verkennen. Al dwalend door de joodse buurt stappen we hier en daar een typische Joodse winkel in en daar doen we de productuitleg. Nadien gaan we heel lekker Joods koken. En uitgebreid tafelen natuurlijk
Wanneer: zo 04 mrt '18

11u tot 15u
Prijs: € 52,00
Kookworkshop: Home made streetfood

Het leuke aan streetfood is dat het gaat om kleine hapjes die je onderweg van A naar B oppeuzelt. Heb je een heel scala aan dat soort streetfood hapjes dan heb je een heel mooi diner. Waar je echt wel even voor gaat zitten. We maken vandaag authentieke streetfood gerechten uit Vietnam, Thailand, Mexico, en India. Smullen!
Wanneer: di 06 mrt '18

18u30 tot 22u30
Prijs: € 54,00
Wandeling & workshop: Tajines & co

Wat is er heerlijker dan een langzaam gestoofde kruidige tajine? Het is veel gemakkelijker dan je denkt, je moet er gewoon je tijd voor nemen. Vandaag starten we met het maken van 2 tajines. Dan gaan we op wandeling om al die andere super ingrediënten uit de Marokkaanse keuken te ontdekken en als we terug zijn maken we nog enkele heerlijke voor- bij en nagerechten. Dat schept tijd voor onze tajines om lekker te versmelten.
Wanneer: za 10 mrt '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Wandeling & workshop: Ramen, sushi & gyoza

Hartige goed gevulde noedelsoepen, smaakvolle sushi en spannende stoom -gebakken dimsums? De Japanse keuken heeft het allemaal. Meer nog, in Japan weten ze wat lekker eten is en hoe dat op een heel verantwoorde wijze te doen. Vanavond leren we je een aantal basis smaken en basis technieken van waaruit je vertrekt om de heerlijkste gerechten zelf te maken. Niet moeilijk, heel leuk.
Wanneer: zo 11 mrt '18

11u tot 15u
Prijs: € 52,00
Kookworkshop: Super Thai

De Thaise keuken is fantastisch. Je hebt er heel eenvoudige bereidingen in maar natuurlijk ook gerechten die wat meer tijd vragen. Zulke gerechten gaan we vanavond maken. Complex in smaak maar zeker niet moeilijk om thuis na te maken. Pikante soepen en salades, subtiele sauzen en dips, aromatische curry’s kortom heel erg lekker allemaal
Wanneer: di 13 mrt '18

18u30 tot 22u30
Prijs: € 54,00
Wandeling & workshop: Super Turks

Wist je dat de Turkse keuken, naast die van Frankrijk, Italië en China tot de grootste keukens van de wereld behoort? Voor velen klinkt dat verrassend in de oren omdat we bij Turkije aan shoarma en kebab denken. Kebab betekent letterlijk: van de grill. In Turkije is dat ook vlees maar evengoed talloze aubergine bereidingen. Een Turks ontbijt kan zomaar even uit 40 gerechten bestaan. Dat illustreert hoe het dan met het diner gesteld is. Gewoon ronduit fantastisch. Leer de Turkse keuken beter kennen. We nemen je mee naar de Turkse winkels en gaan dan heerlijk Turks koken.
Wanneer: za 17 mrt '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Wandeling & workshop: De Syrische keuken

Iedereen die al eens bij zijn Syrische buur is uitgenodigd om te komen eet weet hoe fantastisch lekker dat is. Het is een subtiel gekruide Midden oosten keuken waar smaken als granaatappel, zoete uien, citroen, basmatirijst, boter en kaneel nooit ver weg zijn. We gaan op stap om je te laten zien waar je typische Syrische producten vind en maken dan samen een heerlijke, uitbundige Syrische maaltijd
Wanneer: zo 18 mrt '18

11u tot 15u
Prijs: € 52,00
Kookworkshop: De keukens langs de zijderoute

Oezbekistan, Turkmenistan, Azerbeidzjan, Kazachstan, Kirgizië….landen en landjes onderweg naar China. Dat zijn allemaal fantastische oosterse keukens. Je vindt er zwoel gekruide dumplings, goed gevulde pilavs, gestoomde broodjes, hartige stoofpotjes, fantastische groenten en veel groene kruiden. Deze keukens zijn meer Perzisch dan Chinees, dus meer naar het midden oosten dan naar het verre oosten en dat maakt ze onweerstaanbaar. Kom eens proeven!
Wanneer: di 20 mrt '18

18u30 tot 22u30
Prijs: € 54,00
Wandeling & workshop: Thai streetfood

In Thailand is er een levendige cultuur van streetfood. Iedereen eet er op straat. Van ontbijt over lunch en diner tot laat avond snack. Meestal hartig maar ook zoet. Nergens een fancy foodtruck te bespeuren maar wel overal eenvoudige stalletjes met een parasol en een paar krukjes. En lekker dat het altijd is. Vandaag laten we je zien waar je het best je Thaise ingrediënten haalt om er thuis zelf streetfood mee te maken. Leuke, snelle gerechten die je thuis zeker nog vaak zult herhalen
Wanneer: za 24 mrt '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Wandeling & workshop: De Japanse bento box

Een bento box is letterlijk een vakjesdoos waarin je eten kunt stoppen om mee te nemen naar het werk of de school. In niets te vergelijken met onze lunchdoos. Een bentobox is een uitgelezen maaltijd bestaande uit gerechtjes die niet alleen heel mooi en heel lekker zijn maar die samen een harmonie vormen, zodanig dat je alle noodzakelijke voedingstoffen in één maaltijd tot je neemt. Typisch Japans dus. Want deze keuken is naast heel geraffineerd ook super gezond.
Wanneer: zo 25 mrt '18

11u tot 15u
Prijs: € 52,00
Kookworkshop: Ceviche & co

Wij zijn zot van ceviches. Vis of groenten kort gegaard in limoensap. We zijn daarin ook niet bescheiden. We maken de lekkerste ceviche van de stad en willen dit heel graag met je delen. Naast ceviche, dat we als voorgerecht geven maken we nog enkele heerlijk Peruaanse gerechten die zo geraffineerd en eenvoudig zijn dat je ze thuis nog heel vaak zult klaarmaken.
Wanneer: di 27 mrt '18

18u30 tot 22u30
Prijs: € 54,00
Wandeling & workshop: De Marokkaanse keuken

In Marokko is de lente al volop aanwezig en je merkt dat in de winkels. Verse tuinbonen, bossen dille, jonge bieten…heerlijk. We nemen je mee naar onze favoriete Marokkaanse winkels en gaan er heerlijk shoppen. Daarna maken we prachtige Marokkaanse voorjaarsgerechten klaar die de tafel uitbundig zullen vullen met heerlijke smaken en geuren
Wanneer: za 31 mrt '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Kookworkshop: Dim sum, noedels en de wok

Je eigen dim sum deeg maken is zoveel lekkerder dan te werken met diepvries velletjes. We zullen ze op verschillende manieren vullen voor een echt Chinees dim sum feestje. Daarna maken we een authentieke Chinese noedelssoep. Dat is een soep die alles bevat wat een complete maaltijd moet omvatten. En omdat we nu toch op de Chinese toer zijn maken we ook nog een wok gerecht, zoals een wok gerecht bedoeld is. Snel, eenvoudig, met weinig ingrediënten en absoluut fantastisch van smaak.
Wanneer: di 03 apr '18

18u30 tot 22u30
Prijs: € 54,00
Wandeling & workshop: Lekker Afrikaans

Er zijn veel Afrikaanse winkels in Antwerpen. Leuk om er eens binnen te stappen en de ingrediënten te bekijken. Er zullen veel groenten en kruiden zijn waar je nog nooit van hebt gehoord, maar die super lekker zijn en heel gemakkelijk te bereiden. Na de winkels gaan we fantastisch lekker Afrikaans koken.
Wanneer: za 07 apr '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Wandeling & workshop: Super Algerijns

De Algerijnse keuken is een fantastische mix van Berberse, Spaanse, Franse, Marokkaanse en Turkse smaken. Je proeft de zon in alle gerechten. Pikant gekruid maar nooit te heet. Met veel zongedroogde producten. Vruchten, groenten, bonen. Ze doen er heerlijke dingen mee. We zullen onze kesra, brood van griesmeel, bij de bakker kopen maar alle andere gerechten maken we zelf. Heerlijk.
Wanneer: zo 08 apr '18

11u tot 15u
Prijs: € 52,00
Kookworkshop: Home made fast food

Wat maakt fast food nu zo aantrekkelijk? Het is altijd een beetje stout! Maar soms moet je eens afwijken van je super gezonde eet koers en je te buiten gaan aan mayonaise (uiteraard zelf gemaakt), burgers & falafal, chips (van zoete aardappel), wraps & taco’s kortom alles wat je buiten de deur kunt eten maar dan van een superieure kwaliteit, zelf gemaakt en met sappige bijlagen. Lekker stout!
Wanneer: di 10 apr '18

18u30 tot 22u30
Prijs: € 54,00
Wandeling & workshop: Lekker Thai

Van alle Aziatische keukens is de Thaise de meest favoriete. Dat is niet zo gek. Ze is niet alleen super lekker maar ook eenvoudig te bereiden. Je hebt feitelijk niet veel nodig om heel lekker Thai te koken. Sommige ingrediënten zijn echter onmisbaar. We laten ze je zien in de Thaise winkel en gaan er dan héél lekker Thai mee koken.
Wanneer: za 14 apr '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Wandeling & workshop: Sushi & co

Niets zo leuk als zelf sushi maken. We nemen je mee naar de Japanse afdeling van de Aziatische winkels en laten je zien wat er op de (Japanse) markt is. Daarna gaan we zelf sushi maken. Naast sushi is er natuurlijk ook miso soep en een Japanse maaltijd is bovendien niet compleet zonder (zeewier) salades.
Wanneer: zo 15 apr '18

11u tot 15u
Prijs: € 52,00
Kookworkshop: Singapore streetfood

De “streetfood” van Singapore wordt als de beste ter wereld beschouwd. Er is feitelijk niemand daar die thuis kookt, alles kan je op straat kopen. Singapore is één groot openlucht restaurant, niemand lijkt er iets anders te doen dan eten! Vanavond maken we enkele van die “streetfood” gerechten klaar die leuk zijn om thuis te maken. Met authentieke ingrediënten, bomvol smaak en bovendien gezond.
Wanneer: di 17 apr '18

18u30 tot 22u30
Prijs: € 54,00
Wandeling & workshop: Echt Grieks

De Griekse keuken is fantastisch. Ze eten er graag mezze, allemaal kleine schoteltjes die samen op de tafel komen en waar je heel lang van kan genieten want ze zijn zowel warm als koud lekker. De echte Griekse keuken is gevarieerd. Vis, vlees en kaas maar ook heel veel groenten. We laten je zien waar wij onze Griekse producten halen en gaan dan fantastisch koken.
» Reserveer!
Wanneer: za 21 apr '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Wandeling & workshop: Obrigada, Portugal!

In Antwerpen zijn er nog heel wat Portugese winkels te vinden. Je vindt er onder andere echte bacalao, om er die lekkere Portugese brandade mee te maken. Naast duizend andere ingrediënten natuurlijk. Leuk om te ontdekken. Met een aantal van de ingrediënten zullen we een heerlijke Portugese maaltijd op tafel zetten. Puur, eenvoud, mediterraan en fantastisch. Obrigada, Portugal!
» Reserveer!
Wanneer: zo 22 apr '18

11u tot 15u
Prijs: € 52,00
Kookworkshop: Lekker Vietnamees

De Vietnamese keuken is de meest groene van alle Aziatische keukens. Hét nationale gerecht is Phó bo, een specifieke rundvleesbouillon die wordt geserveerd met een hele mand vol groene kruiden. Erbij pepertjes en vissaus zodat je zelf je soep kan pimpen zoveel je wilt. Dit gaan we doen en terwijl de bouillon op smaak komt hebben we tijd om heel wat bijgerechten te maken.
» Reserveer!
Wanneer: di 24 apr '18

18u30 tot 22u30
Prijs: € 54,00
Wandeling & workshop: Modern Chinees

De modern Chinese keuken is een super gezonde keuken. De bedoeling van een maaltijd is dat je er gelukkig van wordt. Dat kan door alle goede voedingstoffen samen te brengen en daar zo lekker umami mee te koken dat je licht en toch verzadigd van tafel gaat. Dit moet bovendien snel gaan want in de moderne Chinese levensstijl is geen tijd voor lange kookprocessen. Ideaal dus. We nemen je mee naar de Chinese winkel en laten je zien wat je in huis kan halen om lekker, gezond en snel Chinees te koken
» Reserveer!
Wanneer: za 28 apr '18

10u tot 14u
Prijs: € 52,00
Wandeling & workshop: Super Libanees

De Libanese keuken is de bakermat van alle Midden-Oosten keukens. Ze is ronduit fantastisch. Uitbundig veel groenten, frisse dips, zure toetsen, sesam, subtiele bereidingen, gekleurd met saffraan en fel groene pistache. We nemen je mee naar enkele fantastische winkels waar wij onze Libanese ingrediënten halen en gaan dan samen fantastisch Libanees koken. Super
» VOLZET «
Wanneer: zo 29 apr '18

11u tot 15u
Prijs: € 52,00
Voor uw groep vanaf 8 personen,
vraag naar een event op maat