Past events

Teamevent BDO
Thu, Dec 19, 2013

Het team van BDO kwam met veel en koos voor mezze uit het Midden oosten. een ideale keuze als je met veel bent. Helaas hadden we weinig tijd om foto's te maken en zijn we bij 4 blijven steken.

Regionaal Landschap Groene Corridor
Tue, Dec 17, 2013

Het team van Regionaal landschap..." koos voor "verborgen Vlaams". Daar vind je veel van bij ons in de exotische winkels. En dit groene team herkende ook veel van de producten. leuk! En lekker.

Teamevent OLV Middelares
Sat, Dec 14, 2013

Het team verpleegsters en verplegers van de Cardio- Pneumo afdeling van Middelares koos voor een wandeling & workshop Aziatisch. Feitelijk is dat een korte trip naar het verre Oosten zonder in een vliegtuig te moeten stappen. Alle ingrediënten om die super lekkere gerechten uit verschillende Aziatische landen te maken vind je bij ons om de hoek.

Teamevent AFC
Fri, Dec 13, 2013

Het team van AFC koos voor "mediterraan- Italiaans. Een veilige keuze voor als je niet goed weet hoe exotisch de collega's willen gaan. Wij legden de nadruk op Mediterraan en het team was daar volledig mee weg. Alweer een heerlijke avond.

Teamevent Lab Support
Thu, Dec 12, 2013

The international team of Lab Support came with a big group. They decided to split the team in sub teams by themselves in order to create a real shuffle between the members. A perfect move. A very yoyfull team, cooking Asian food. Some of them got  "hotlips",  using yoghurt as a cream.

Teamevent Renault Trucks & Volvo Trucks
Wed, Dec 11, 2013

Ai, camera vergeten boven te halen. Op de valreep nog snel  even 2 foto's gemaakt van dit hele leuke teamevent met de "marketeers" van Renault &co. Het team vergaderede eerst bij ons, waarna we een Aziatische wandeling deden en lekker Aziatisch hebben gekookt.

Teamevent CM
Thu, Dec 5, 2013

Het CM team koos vandaag voor "glutenvrij" Aziatisch. Dat was voor ons niet zo moeilijk natuurlijk, sinds gluten niet het probleem zijn in de Aziatische keukens. De Aziatische keuken is een heerlijke ontdekking, ook als je niet glutenvrij moet eten.

BSH Home Appliances
Wed, Dec 4, 2013

Altijd leuk als de verdelers van onder andere Gaggenau met onze Gaggenau apparatuur komt werken. Het BSH team koos voor het thema Tajine. En met van die passionele koks in huis is het resultaat uiteraard helemaal top

Teamevent SD Worx
Fri, Nov 29, 2013

Grappig hoeveel lol iemand kan hebben bij het maken van viskoekjes. Want het gooien van die farce in de kom heeft inderdaad iets absurds maar het is een noodzakelijke handeling. Heerlijke  vrijdagavond met snel klaar Aziatische gerechten.

Teamevent Kluwer
Thu, Nov 28, 2013

Gelukkig had dit team ook een eigen pasta chef meegebracht, zo konden wij onze aandacht bij de anderen houden. Italiaans is niet zo moeilijk maar het vergt wel wat aandacht. Het resultaat mocht er zijn:, salade met bressaola, ravioli met ricotta di Buffalo en munt, zeebaars met wilde paddenstoele, knolselder en pesto van walnoot en salie en gevulde, in wijn gekookte appel met een "vleugje"  grappa!

Teamevent Johnson & Johnson
Thu, Nov 28, 2013

The international team of Janssen Pharmaceutical chooses to cook Vietnamese. Never ever the spring rolls where so perfectly wrapped. Also the other dishes where very well prepared even so while the recipes were accidentally written in Dutch

Irridium kankernetwerk
Mon, Nov 25, 2013

Het team van Irridium koos voor Mexicaans. Weg van de betreden paden en toch  super Mexicaans met wintergroenten en chocolade van bij ons. Een heerlijke avond

Teamevent ATP Corporate Travel
Sat, Nov 23, 2013

Met 8 dames en 1 heer koos het ATP team voor Libanees. Een bijzonder goede keuze want deze uitdagende, frisse én gezonde keuken viel bij iedereen in de smaak. Niet in het minst omdat er zo goed gekookt werd.

Food & Shoot
Sat, Nov 23, 2013


Super leuke workshop waarbij de gemaakte gerechten onder begeleiding van Food fotograaf Regula Ysewijn, gefotografeerd werden. Thema van vandaag: kleur: Rood, stijl Mediterraan. Dit zijn de receptjes:

Food & shoot

Rood
Paprikadip
Voor 4
1 rode paprika, klein bosje peterselie, 1 teen knoflook, koffielepel pul biber, zout, olijfolie
• Blaker de paprika in de oven en doe ze in een plastic zak. Laat afkoelen.
• Pel de paprika. Doe knoflook in de vijzel met zout, wrijf fijn.  Voeg de paprika toe en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met olijfolie en  pulbiber.
Tarator van biet en walnoten
2 gekookte rode bieten, 1 teen knoflook,  10 walnoten, 8 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel pekmez, 1 eetlepel granaatappelsiroop, peper en zout
• Pureer de bieten. Wrijf in de vijzel knoflook, zout en walnoten fijn. Meng er vervolgens de bietenpuree, yoghurt, pekmez en granaatappelsiroop door.
Kisir
Bulgursalade
Nodig voor 12
150 g bulgur, 6 eetl olijfolie, 1 eetl granaatappelsiroop, koffielepel suiker, sap van 1 citroen, 4 eetl paprikapuree, 2 kleine uien, koffielepel pul biber (rode pepervlokken), 1 bosje munt, 1 bosje peterselie, zout, 1 granaatappel
• Doe de bulgur in een grote kom en overgiet met zoveel kokend water dat ze juist onderstaat.
• Snipper de uitjes en bak aan in olijfolie. Voeg pul biber, paprikapuree, granaatappelsiroop, zout en suiker toe en bak even mee. Meng dit door de bulgur, samen met het citroensap
• Hak de kruiden en meng door de salade. Breng op smaak; Deze salade moet fris zuur en pikant smaken, voeg indien nodig extra citroen en peper toe. Doe over op een mooie schaal en garneer met granaatappelpitjes

“Baklava” met zuidvruchten, noten en kersen
75 g boter, 1/2 pak filodeeg, 200g gemengde zuidvruchten, even opgekookt, afgekoeld en fijngehakt,  snuif kaneel, handvol gemengde noten, kersen op siroop

• Maal de noten en meng met het fijngesneden fruit.
• Snij het filodeeg aan de rol in repen. Rol de filo uit, bestrijk elk vel met gesmolten boter en leg wat van de vulling rechts onderaan je filo en vouw op tot een driehoek.
• Bak af in de oven op 200 °c
• Leg wat kersen op siroop in een schaaltje, leg er de baklava op, bestrooi met poedersuiker en serveer meteen

Teamevent Ferranti
Thu, Nov 21, 2013

Het team van Ferranti koos voor Mediterraan. Heerlijke zonnige gerechten met winterse groenten en fruit. Super goed gekookt, heerlijk gegeten!

Teamevent CAW Limburg
Wed, Nov 20, 2013

Het CAW Limburg kwam een paar uurtjes op vakantie in Zuid oost Azië, want je waant je echt wel in het buitenland als je in Antwerpen Noord meegaat om Aziatisch te shoppen. Aziatisch koken ging ze trouwend heel goed af. Super.

Food & Shoot
Sun, Nov 17, 2013

Deze eerste food & shoot in samenwerking met Beeldexpressie in het kader van de week van de smaak was alvast een groot succes.  Regula Ysewijn leerde de deelnemer de do's en don'ts van de culinaire fotografie terwijl wij de deelnemers eerst zelf Aziatische gerechtjes hebben laten klaarmaken.

Teamevent Bongo
Fri, Nov 15, 2013

Het Bongo team koos voor Brazilian Beach food. Misschien gek midden in de winter maar sinds de Brazilianen hun zwarte bonen liefst op het strand zouden eten verkiezen wij er hiervoor zulke zaken voor het koudere seizoen te behouden. Super keuze.

Teamevent Monar
Thu, Nov 14, 2013

Het team van Monar kwam volledig in het zwart gekleed. Ze hadden juist een fotoshoot achter de rug. Bij ons hoefde ze gelukkig niet stil te zitten.  Uitbundig zijn ze aan een Aziatische workshop begonnen met gemengde resultaten.

Frank & Marijke
Thu, Oct 31, 2013

Toevallig was het vandaag ook nog de verjaardag van Frank's vrouw Marijke. En dat mag uitbundig gevierd worden, met een door iedereen liefdevol klaargemaakte maaltijd.

Cult2060, dimsum, Thai Curry, Sushi
Sun, Oct 27, 2013

Speciaal voor Cult2060 deden we vandaag 3 workshops van telkens 1 uur. Gastchef Wang Po deed de Dimsum en de Sushi en zelf deed ik de Thai curry. De recepten vinden jullie hier:
Dimsum

Klassiek , met garnaal en varkensvlees

30 wontonvelletjes, 1 ei
Voor de vulling
100 g garnalen, 100 g varkensgehakt, koffiel maïzena, 3 lente uitjes, 3 teentjes knoflook, stukje gember, bosje Chinese bieslook, kleine ui, 2 eetl sojasaus, 2 eetl sesamolie, 1 eetl suiker, 1 eetl zout, 2 theel zwarte peper
Voor de saus
4 eetl sojasaus, 2 eetl zwarte rijstazijn, 1 gehakt pepertje, 1 lenteui in ringetjes, 1 eetlepel sesamolie

• Maal het vlees, samen met de overige ingrediënten, in de keukenrobot tot een stevige massa
• Neem steeds 1 wontonvelletje, bestrijk de randen met losgeklopt ei en lepel een beetje van de vulling in het midden. Vouw dicht tot een halve maan en leg op de ingevette bodem van je stoommand. Stoom de hapjes in een tiental minuten gaar.

Modern, met paddenstoelen
250 g champignons in kleine blokjes, 4 gedroogde en geweekte shiitake in blokjes
Voor de marinade: 3 tenen knoflook, stukje gember, 4 eetl sojasaus, 2 eet Shaohsing, 2 eetl gele bonensaus, 1 eetl olie, 2 eetl honing, peper en zout

• Bak de paddenstoelen op hoog vuur in wat olie tot ze gaar zijn en het vocht is verdampt. Laat afkoelen.
• Wrijf knoflook, gember en zout fijn in de vijzel, meng er de overige ingrediënten voor de marinade bij en meng met de paddenstoelen. Bestrijk de dumplingvelletjes lichtjes met olie, doe er een beetje vulling op en vouw ze dicht.

Gengsap nok gai
Rode curry met kip

Voor de currypasta:
7 gedroogde grote chili pepers, geweekt en ontpit. 1 eetl gehakte galanga, 3 eetl gepeld en gehakt citroengras, 1 koffielepel zeste van de kaffir, 2 eetl gehakte korianderwortel, 3 eetl rode sjalot, 3 eetl gehakte knoflook, 1 koffiel trassi of geroosterde garnalenpasta, 10 witte peperkorrels, ½ koffiel geroosterd en gemalen korianderzaad, koffielepel paprikapoeder, scherp
Voor de curry
4 eetl geraspte gember, 150 ml kokosmelk, 2 eetl palmsuiker, 2 eetl vissaus, 1 kipfilet in plakjes en kort aangebakken, 3 eetl fijngesnipperde longbeans, enkele kraalaubergines, 250 g taugé,  enkele “appel” aubergines,4 kaffir limoenbladeren, Thaise basilicum, 1 verse rode chili

• Maak de pasta door de ingrediënten, één voor een, fijn te vijzelen tot een pasta. Dus als de pepers fijn zijn voeg je korianderwortel toe enz.
• Verhit wat olie in de pan voeg  de geraspte gember toe en vervolgens de currypasta. Roerbak net zolang tot de geuren van de kaffir en korianderzaadjes volledig zijn vrij gekomen. Doe er de suiker bij en bak mee tot opgelost. Doe er de vissaus bij. Voeg de kip toe, opnieuw wat gember en lus met kokosmelk. Doe de kafirlimoenbladeren in de curry. Laat de schoongemaakte groenten in de saus glijden. Kook totdat de kip gaar is.  en werk af met basilicum en fijngesneden rode peper.

Sushi Maki
Voor 4
250 g sushirijst, 250 ml water, zout, 2 eetl sushi-su,

• Was de rijst goed in een zeef totdat het spoelwater helder is
• Doe in de pan, voeg 250 ml water toe en laat een kwartier rusten.
• Breng de rijst aan de kook. Zet, zodra ze kookt het vuur zacht en zet, na 12 minuten, het vuur uit. Laat een kwartier rusten onder deksel.  Niet roeren geen zout, deksel altijd op de pan laten.
• Doe de rijst in een kom en meng met sushi-su.
• Beleg een velletje nori met rijst, leg bijna horizontaal in het midden vulling naar keuze en rol op met behulp van matje.



Vullingen
Gerookte zalm,
gerookte makreel
avocado
Japanse omelet
komkommer
radijs
Pesto, van koriander, salie of basilicum
Garnalen…….






Teamevent SD Worx
Fri, Oct 25, 2013

Het juridisch team van SdWorx deed een Afrikaanse wandeling & workshop. Met leuke ontmoetingen in de winkels en een heel lekkere maaltijd. Onze recepten zijn terecht gekomen in een persoonlijk team - kookboekje met daarin de favoriete recepten van heel het team. Tof.

Teamevent Serviceflats Invest
Fri, Oct 18, 2013

Het team van Serviceflats Invest koos voor Indiaas, met wandeling. De roti die we onderweg kochten ligt nog altijd in de diepvries maar die zullen we bij een volgende gelegenheid bereiden. Gelukkig weet ze wel waar ze roti kunnen kopen, én alle andere lekkere Indiase ingrediënten.

Teamevent Microsoft
Thu, Oct 17, 2013

Microsoft consultants zijn doorgaans met andere dingen bezig als gyoza maken of lenterolletjes vullen, maar ze vonden hun draai in onze keuken behoorlijk snel. Lekker!

Teamevent Nutricia
Mon, Oct 14, 2013

Nutricia nodigde zijn artsen uit Aziatisch te komen koken. Chinese dumplings die we bakken en stomen tegelijk, Vietnamese lente rolletjes, pikante tofu- varkensgehakt met zwarte bonen...heel goed gedaan.

Teamevent People for Projects
Fri, Oct 11, 2013

De Consulenten van People For Projects kozen voor Japans. Sushi rollen, Tamago Maki maken...alsof ze nooit anders deden.

Teamevent Cofely Services GdF Suez
Wed, Oct 9, 2013

Eén van de collega's heeft het snode plan opgevat zich in Zwitserland te gaan vestigen. Dus moest er een Zwitsers afscheid dinertje komen. Met zelfgemaakte spaetzle uiteraard

Quicklunch Joker
Tue, Oct 8, 2013

Resiorganisator Joker kwam voor een quick lunch Braziliaans. Heerlijk. In no time hadden we caïperhina, feijoada "light", vis verpakt in bananenblad, salsa van ananas, farofa en een lekkere mousse van passievruchten en hibiscussiroop. Super.

Teamevent SD Worx
Thu, Oct 3, 2013

Pasta maken met een uitgelaten team wordt uiteraard een vrolijke bende. Maar...het is ook gewoon super lekker; ravioli met een vulling van buffelricotta en munt. Gevolgd door zeebaars met cantharellen, gebakken knolselder en pesto van salie, afgesloten met een roomzacht pompoentaartje. Ode aan de herfst.

Poco Loco Teamevent
Wed, Oct 2, 2013

Alles uit de kast om met een doorgewinterd Mexicaans kookteam, Mexicaans te koken. Bleek dat ze vooral goed waren in de verkoop van Mexicaanse producten. Een inspirerende avond.

Studenten Antwerp Management School
Tue, Sep 24, 2013

Onder de studenten van de Antwerp management School ook een aantal Chinezen, die graag Chinees kookte, met gebruik van onze recepten. Hilarisch bij wijlen want niet alle ingrediënten die wij in huis hebben zijn noodzakelijk dezelfde als waarmee zij thuis koken. Een lekkere gekke avond!

Teamevent Gasthuiszusters
Fri, Sep 20, 2013

Het Team van de gasthuiszusters koos voor Arabisch. Ze maakten onder andere een zeer geslaagde versie van couscous van bloemkool. Lekker en gezellig.

Teamevent Vito
Thu, Sep 12, 2013

Onze jaarlijkse ontmoeting met Vito stond vandaag in het teken van de mezze. We hebben vooral Turkse mezze gemaakt. Super lekker.

Teamevent CM
Wed, Sep 11, 2013

Dit vooral Brugse CM team koos voor Arabisch. Vanwege het weer hebben we de wandeling laten vallen, jammer maar..."in Brugge kan je van al de ingrediënten alleen de bloemkool krijgen". Van de bloemkool maakten we een couscous en kijk, zo kan je lekker exotisch eten met ingrediënten van bij ons.

Teamevent Esso
Tue, Sep 10, 2013

Als de grote chef taartjes bakt voor heel het team is het feest...het team zelf maakte allerlei Aziatische gerechten en zij deden dat met passie en swung

Teamevent Vermeiren NV
Thu, Sep 5, 2013

De firma Vermeiren bracht 2 dames en 13, vooral Franse, mannen mee. Waarvan sommige toch echt zoiets hadden van koken...? Wij..? Maar op een paar, hilarische, ongelukjes na zoals een vijzel in 10 stukken en de bodem van de blender niet vastgedraaid ging het toch onwaarschijnlijk goed.

Teamevent Procter & Gamble
Fri, Aug 30, 2013

Dit team kwam uit alle hoeken van de wereld, en werkte in nog meer hoeken van de wereld. En dan blijkt dat het helemaal niet zo moeilijk is om veel verschillende kookstijlen toch harmonieus te laten samenvloeien tot een uitgebalanceerde maaltijd.

Egemin Team event
Fri, Jun 21, 2013

Een team van 9 mannen en 1 vrouw, en nee, het kwam niet allemaal op haar schouders terecht.  Wel goed dat we onze midzomernacht tapas hadden opgevat als kleine gerechtjes meer dan kleine hapjes...

Horecaschool Coloma Plus
Fri, Jun 14, 2013

De jongens en meisjes van Coloma plus die we vandaag op bezoek hadden voor een wandeling & workshop Japans zijn allemaal klaar het vak in te gaan. Hoewel, nog 3 dagen examens, wij wensen jullie veel succes!!! Sommigen gaan daarna nog een vervolg studie doen maar dan...wij hebben er alle vertrouwen in. Zelfverzekerde, enthousiaste én bijzonder aangename chefs in spé

Teamevent OBS De Meridiaan
Fri, Jun 14, 2013

Het onderwijzersteam van de Nederlandse  openbare basisschool De  Meridiaan koos voor Bijzonder Italiaans. Op de achtergrond, op het De Coninckplein, werd er onderwijl Afrikaans gedanst, hetgeen  veel rumoer, maar ook veel sfeer opleverde. Zelf pasta maken, het is even wat werk maar het is wel super lekker!

Teamevent Atlas Copco
Thu, Jun 13, 2013

Kjell van Lint organiseerde voor zijn collega's van Atlas Copco een wandeling & kookworkshop Marokkaans. Super geslaagd, de met zorg klaar gemaakte tajine van kip, fenegriek en neffles, de fregola zonder smen, de Marokkaanse salade en de briwat met noten en perzik vielen bijzonder goed in de smaak

Teamevent UA
Wed, Jun 12, 2013

Het team van professor Hendriks vierde de 50e verjaardag van collega Jami Sim met een wandeling & kookworkshop Korea & Taiwan.  Een leuke, bij wijlen muzikale workshop met gitaarmuziek en een koor

Teamevent CM
Tue, Jun 4, 2013

Dit team van CM Antwerpen koos voor het thema Singapore Streetfood. Een super keuze want Singapore is een fusion van alle Aziatische keukens en bovendien heel gezond. En lekker uiteraard, maar met een goed geolied team kan het dan ook niet anders dan goed lukken

Teamevent De Ster
Mon, May 27, 2013

Het internationaal ontwerpteam van De Ster koos voor de gemengde Aziatische keuken. Gelukkig hadden wij nog enkele Sabena vliegtuigbakjes in huis, om in de sfeer te blijven.

Teamevent NYKLine
Fri, May 24, 2013

De afdeling Finance van NYKline koos voor gemengd Aziatisch. Lekker is dat want zo kan je heel zachte frisse gerechten mengen met de meer pikantere soorten en blijft het geheel mooi in balans

Teamevent PPG Coatings
Thu, Apr 4, 2013

Het Team van PPG Coatings ging voor de gekruide uitdaging en koos  de Indiase keuken als thema. Vooraf eerst enkele winkels bezocht voor de productuitleg want hier en daar mocht er nog een beetje kennis bijgeschaafd worden.

KrisKras
Sat, Mar 30, 2013

Veel "kriskrassers" wonen nog thuis of juist niet meer. De kookervaring is dus vaak evenredig maar daarom niet minder enthousiast. Ze hadden allemaal veel zin in het thema Thai

Antwerp Management School
Thu, Mar 28, 2013

De Antwerp Management School kwam met vooral mannen met héél drukke agenda's en er zouden er enkele tussen zitten die helemaal niet konden koken. Dat viel dus goed mee. Ze vlogen er in met z'n allen. Leuk!

Kyra's Kitchen
Wed, Mar 27, 2013

Naar aanleiding van haar pas verschenen boek, Kyra's Kitchen, deed Kyra De Vreeze een biologische, glutenvrije en veganistische kookworkshop bij ons. Een leuke, lekkere en gezonde avond. De hummus, gemaakt van scheutjes i.p.v. kikkererwten is een "all favourite" geworden.

Teamevent CTAC
Thu, Mar 21, 2013

Het CTAC team koos als thema Mexicaans. Heerlijk. Met flink veel pepers, mooie kleuren en, lekker onvermijdelijk, bonen. Met een paar echte chefs in hun midden was dat een fluitje van een cent

Kookworkshop Baskich
Tue, Mar 19, 2013

Een team van KBC Antwerpen schreef zich met een hele groep in voor onze kookworkshop Baskisch, en zo waren we ineens met heel veel. Maar de uitbundige Baskische keuken leent zich daar uitstekend voor!

Vegetarische lunch EVA VZW
Wed, Mar 6, 2013

EVA, het ethisch vegetarisch alternatief gebruikte ons atelier voor haar iniatief "kookt het voort"
3 middagen na elkaar mochten 12 studenten gratis een vegetarische workshop komen volgen onder leiding van een EVA gastchef, met als bedoeling dat zij, op hun beurt, 3 x vegetarisch gaan koken voor anderen. Heerlijke, inspirerende middagen.

Teamevent TomTom
Mon, Mar 4, 2013

De mannen , en vrouwen, van TomTom raken nooit de weg kwijt. Ook niet in de keuken waar zij dankzij een duidelijke navigatie een mooie Aziatische maaltijd wisten te bereiden.

Vegetarische lunch EVA VZW
Mon, Mar 4, 2013

EVA, het ethisch vegetarisch alternatief gebruikte ons atelier voor haar iniatief "kookt het voort"
3 middagen na elkaar mochten 12 studenten gratis een vegetarische workshop komen volgen onder leiding van een EVA gastchef, met als bedoeling dat zij, op hun beurt, 3 x vegetarisch gaan koken voor anderen. Heerlijke, inspirerende middagen.

SD Worx, klant event
Mon, Jan 21, 2013

Een klein maar fijn team koos voor zijn klant event het thema India. Zelf currypasta's en samosa's maken, heel leuk en super lekker.