Past events

Teamevent L&M Books
Sat, Dec 20, 2014

Leuk dat het team van L&M hun event bij ons kwam doen. Wij kennen L&Mbooks goed, maar enkel van mail en postverkeer. Nu kennen we ook de gezichten én hebben we hun kooktalenten kunnen bestuderen (en aanmoedigen waar nodig) L&M koos voor Aziatisch, zowel met als zonder vlees. Altijd leuk!

Teamevent Constructiv
Fri, Dec 19, 2014

Het team van Constructiv koos  voor het thema feestelijk Aziatisch. Met eend in de loempiaatjes en kalkoen in de curry. Allemaal goed gelukte gerechten die, zo hebben we gehoord, tijdens de feestdagen thuis zijn klaargemaakt. Zo hebben we dat graag

Team event 3M
Thu, Dec 18, 2014

Het verkeersdrama van Antwerpen liet zich vanavond weer van zijn beste kant zien. Het Nederlandse 3m team stond uren in de file om Siematic du port te bereiken, waar wij een Mediterrane kookworkshop deden.

Teamevent Still/ Antwerp Excursies
Tue, Dec 16, 2014

De firma Stills was met veel voor een Thaise kookworkshop en daarom hebben we niet veel foto's kunnen maken wegens onze handen vol. Maar wat een gezellige drukte en alle gerechten kwamen goed uit de verf.

Teamevent CM Limburg
Fri, Dec 12, 2014

Het team van CM Limburg koos voor Italiaans. Lekker, met ravioli gevuld met ricotta, mascarpone en munt, zeebaars met een super saus en heerlijke pompoentaartjes als dessert

Teamevent Veiling Hoogstraten
Thu, Dec 11, 2014

Dit team dat dagelijks met groenten, van bij ons en van over de hele wereld, te maken heeft hoef je niet alles meer uit te leggen. Zij weten dat een bitter melon geen komkommer met wratten is. Heel leuk. Het thema vandaag was Aziatisch en de maaltijd zeer geslaagd

Training Horeca Vlaanderen
Wed, Dec 10, 2014

Heerlijk vinden wij dat. Zo'n groep "jonge honden" die heel gedreven met hun vak bezig zijn. Van de Aziatische keukens wisten ze bij binnen komen niet veel, maar bij het buitengaan toch al heel wat meer

Teamevent Pleegzorg Provincie Antwerpen
Tue, Dec 9, 2014

Het klein en fijne team van Pleegzorg provincie Antwerpen koos voor gemengd Aziatisch, zonder teveel pepers. Maar uiteindelijk smaakte de pepers ook goed. Volgend jaar willen ze een ander thema doen, wij zijn nu al benieuwd naar de keuze

Tupperware vergadering & kookworkshop
Thu, Dec 4, 2014

Frederic Wolters van Tupperware kwam, voor zijn vergadering & kookworkshop, binnen met een gigantische verpakking vol Tupperware "hebbedingen". En wij mochten die dingen hebben na afloop. Wat fijn. Bedankt Frederic, we gebruiken het met veel plezier. Het Tupperware team koos als thema feestelijk Thai en gebruikte bij voorkeur hun eigen materiaal om mee te werken. En dat ging uitstekend!

Team event Alcatel-Lucent
Wed, Dec 3, 2014

We Always cook exotic but for this international group of Alcatel-Lucent it was our pleasure to cook Flemish. Hand peeled shrimps, home made mayonaise, rabbit with prunes, "stoemp" and tradtional rice pudding in a jacket of filo pastry.

Training @ Siematic du Port
Tue, Dec 2, 2014

Praktijk les aan keukenverkopers. Dat is onwennig want een keuken verkopen is natuurlijk iets heel anders dan in een keuken te staan.

Team event Johnson & Johnson
Fri, Nov 28, 2014

It is growing into a nice tradition. We welcome the team of Carola Hawinkel every year, same date, same time different theme. This year we did Asian without to much peppers. Lovely. What shall be the them next year?

Teamevent ERC
Thu, Nov 27, 2014

Het team van ERC koos voor het thema Libanees, met wandeling. Koken deden ze ook voor de partners die één voor één binnen drupten. Een geslaagde formule

Team event Atlas Copco
Wed, Nov 26, 2014

We hebben al veel teams van Atlas Copco over de vloer gehad maar niet eerder voor het thema Mediterraans. En dat ging gezwind!

opleiding @ Siematic du port
Tue, Nov 25, 2014

Voor Siematic Belgium hebben we, in de locatie van Siematic du port een Aziatische quicklunch gedaan voor een opleidingsessie voor hun dealer"Keuken ontwerpers". Nice space!

Teamevent Fros
Fri, Nov 21, 2014

De sportieve "bende" van FROS startte vroeg met een meeting om aansluitend een kookworkshop "Zuid Amerikaans" te doen. Een lekkere combinatie, meeting, samen koken, samen eten!

Team event Vanbreda International
Fri, Nov 21, 2014

The Vanbreda international team choose to do a workshop "exotic vegetarian"
Not every member of the team was convinced vegeterian but, probably, a little more convinced after the workshop

Teamevent Argenta
Thu, Nov 20, 2014

Het team van Argenta kwam met 19 man en koos voor Spaans. Een thema dat we minder vaak, maar daarom niet minder graag doen.

Teamevent Gasthuiszusters St Vincentius
Wed, Nov 19, 2014

Het team van St Vincentius koos voor het Midden oosten thema. Een super vrolijke keuken voor een super leuk team

Teamevent Scholengroep Antigon
Tue, Nov 18, 2014

De directie van de scholengroep Antigon koos voor de workshop algemeen exotisch, waarbij we de hele wereld op het bord brachten. En dit alles bijzonder bekwaam en met veel enthousiasme

Team event Ecover
Tue, Nov 18, 2014

The interantional team of Ecover choose to cook Morrocon, with tajines and mezze, using all their skills to make it into a tasteful dinner.

Vereniging voor Adoptiekind en Gezin VZW
Sat, Nov 15, 2014

Altijd leuk om samen te koken  met de vaders en moeders van een geadopteerd kind. De kinderen van de ouders vandaag kwamen allemaal ergens uit Azië, we hebben de workshop dan ook algemeen Aziatisch gedoopt.

Leerlingen Sint-Angela Montfortcollege
Thu, Nov 6, 2014

Met de leerlingen van Sint Angela Montfort hebben we eerst een Marokkaanse wandeling door de buurt gedaan alvorens ze zelf hun lunch te laten koken. En dat deden ze heel goed.

Teamevent Dagcentrum De Tuba
Fri, Oct 24, 2014

Het team van Dagcentrum Tuba koos voor de keuken van Israël. Een super keuze want Israël kent een fantastische keuken. En ze werd goed klaargemaakt!

Teamevent Pepperminds
Mon, Oct 20, 2014

Pepperminds deed een klantenevent bij ons. Na een wervelende presentatie mochten de deelnemers van een mini lunch genieten om daarna zelf een "quicklunch" ineen te steken. Een fijne combinatie.

Teamevent P&V Verzekeringen
Sat, Oct 18, 2014

P&V verzekeringen genoot van het onverwachte mooie en warme weer vandaag. En dan komt het koken natuurlijk wat trager op gang. Wontons vouwen is moeilijker dan het lijkt maar het resultaat, en de smaak, waren fantastisch

Teamevent Vanbreda Risk & Benefits
Fri, Oct 17, 2014

Met het team van Vanbreda Risk & Benefit kookten we Ottomaans, na een bezoek aan diverse Turkse winkels. Heerlijke keuken, goed gekookt, en een heel fijn team

Team event Commerz Real AG
Thu, Oct 16, 2014

We tried our very best to do the workshop in German, aber dass has nicht immer geklapt....So we continued in English. We cooked Middle East and the team was just perfect

Teamevent Parkeerbedrijf Antwerpen
Fri, Oct 10, 2014

Het team van Parkeerbedrijf Antwerpen koos voor een Italiaanse quicklunch. 3 snelle en gezonde gangen in 2 uur tijd. Ook al is Italiaans onze minst exotische keuken, grappig om te zien hoe voor sommige een nieuwe wereld openging. Fijn gekookt, heerlijk gegeten.

Teamevent Zijerveld Food
Thu, Oct 9, 2014

Voor Zijerveld Foods deden we een "cheesy" workshop. Kaas is hun passie, kaas zou het zijn maar wel in het thema Zuid Amerikaans. En alle kazen gepasteuriseerd want met zoveel zwangeren in 1 team....

Maastricht Excursies
Wed, Oct 8, 2014

Voor een Internationaal bedrijf deden we een kookworkshop Japans. En het waren niet de Japanners die zich aan het sushi - vis en vegetarisch-  maken zette.

Teamevent Jongerenwelzijn
Tue, Oct 7, 2014

We waren blijkbaar zo druk met onze Afrikaanse Swahili- Ethiopische keukens dat we van de workshop zelf foto's vergaten te maken. Gelukkig nog wel een paar aan tafel. Super goed gekookt want het was heel lekker

Teamevent Rodekruis OC Lint
Fri, Oct 3, 2014

Het team van OC Lint koos voor de heerlijke Indonesische keuken. En ze deden dat heel goed. Gevulde lomboks, pikante vis, telor kerrie...we hebben niet op een pepertje meer gekeken

Teamevent Ombudsdienst Antwerpen
Fri, Oct 3, 2014

Met onze nieuwe buur de Ombudsdienst deden we een wandeling & kookworkshop algemeen exotisch. Kwestie van onze Multi culinaire buurt eens goed te leren kennen. Heel leuk want iedereen had wel een favoriet adresje om te shoppen maar heel veel andere winkels-en smaken- bleken volkomen nieuw.

Teamevent VZW Grip
Thu, Oct 2, 2014

Het team van GRIP koos voor een vis & vegetarische workshop. Komende uit heel het land veel gesprekken over wat je waar wel en niet kunt krijgen, maar natuurlijk nergens zoveel en zo vlak bij elkaar als in Antwerpen Noord. Heerlijke workshop

Team Event GEA Processing Engineering
Wed, Sep 24, 2014

GEA Processing choose to do the Asian cuisie. Our Japanese gyoza with a Chinese filling never looked as beautiful as today. But also the not -Asian team members dir a wonderfull job.

Vereniging voor Adoptie
Sat, Sep 20, 2014

Van het koken zelf hebben we helaas geen foto's gemaakt. Maar het was leuk en lekker. Jammer genoeg zonder injera, want dat hoort nu feitelijk wel bij een Ethiopische workshop

Teamevent St Augustinus
Wed, Sep 17, 2014

Het team van St Augustinus koos voor Thai- Vietnamees. Pikante pepers afgewisseld met veel groene kruiden. Superteam want de smaken waren onovertroffen!

CM Turnhout
Fri, Sep 12, 2014

CM Turnhout choose for the walk & cooking class "Africa"

Team Event Vito
Thu, Sep 11, 2014

For our yearly date with VITO we choose to do a walk & cooking class "Indian". A nice and spicy cuisine. Samosa, dal, fish in banana leaves, aloo, bhaji....

Team Event, sportpaleis, Scandinavian
Wed, Sep 10, 2014

Everybody was wondering what the Scandinavian cuisine would be like. Salmon perhaps? Salmon we had but also turnips, beetroot,potato, herring and berries. Everyone was suprised you can make so nice food with these simple ingrediënts.

Doctors for Africa
Sat, Sep 6, 2014

Stijn Heyman invited his colleague's and partners for an walk & cookingclass "Ghana". Once a year they go there doing operations and there is no time left fo rexploring the country and it's marvellous food. For the food we can easily do this in Antwerp. Even fufu making was a piece of cake

Antwerp Excursies/ Lamb weston
Thu, Aug 28, 2014

For some people in the group cooking, not to mention Thai cooking, was a real challenge. But the succeeded very well.

Cha plu tempura, with eggplant, shrimp & spicy sauce
Serves 8
16 leaves of  Cha plu, 1 long purple eggplant, 8 shrimps, 200 g flour, 1 cup cold water, pinch of bicarbonate, 1 egg, 10 red bird eye peppers, 6 red dried shrimps, 50 g roasted peanuts, juice of 2 lime, 2 spoons sugar, 6 spoons fish sauce, 3 tiny red shallots, 16 leaves of cilantro
• Slice eggplant, cover with salted water and let soak for about 15 minutes. Rinse the eggplant, dry with paper and fry crispy and golden
• Prepare the sauce. Deseed the peppers and put in the mortar. Add a pinch of salt and the dry shrimps and rub into a paste. Add sugar and peanuts and keep rubbing till smooth. Add the lime juice and fish sauce
• Make the tempura batter by quickly mixing the flour, bicarbonate, egg and ice cold water. The mixture should not be too smooth, a few tiny lumbs is wanted. Put in the fridge
• Cook the shrimps (we like to add tamarind, lemongrass and galangal) Peal them and remove, if not already industrial done, the tiny black thread
• Slice the shallot as thinly as possible
• Heat peanut oil in the wok, soak a chaplu leave in the tempura batter and deep fry until crisp and golden. Put in a colander. Serve every cha plu leave with half a shrimp, fried eggplant, a little sauce, a fringe of shallot and a cilantro leave
Geng jeut pak bung, water- cress soup with fried garlic
Serves 8
1 1/2 l Thai chicken stock, 2 bunch of water cress, coffee spoon sugar, 1 red chili pepper, 2 spoons yellow bean paste, 3 spoons soy sauce, 3 cloves garlic

• Rinse the water cress, leave the leaves intact but chop the stems.
• Peal the garlic, remove the inner part, slice lengthwise very thinly. Deepfry in peanut oil continuously moving the garlic until golden. Let rest on paper.
• Deseed and chop the pepper
• Heat the stock. Add the stems of water- cress. Add soy sauce, pepper and yellow bean paste. Season to taste. Add water- cress leaves and pour into bowls. Garnish with fried garlic.

Relish of quail eggs
24 cooked quail eggs, 8 Thai eggplant, 4 spoons fish sauce, bunch chives.
Currypaste:7 dried peppers, deseeded and soaked in water, 2 coffee spoons chopped galangal, 3 spoons chopped lemon grass, 1 coffee spoon kaffir lime peel, 1 spoon chopped red shallot, 1 coffee spoon shrimp paste
• Make the curry paste by putting peppers and a pinch of salt into the mortar. Rub and add galangal. Add lemon grass, add red shalot. Add shrimp paste. Add kaffir lime peel. Simmer the paste in heated oil till fragrant. Season with lime juice, fish sauce and sugar
• Peal the eggs. Mix with the sauce. Garnish with chopped chives

Green mango salad
Serves 8
2 green mango’s, ¼ daikon, 2 tomato’s, 8 leaves rau lang, small bunch of cilantro, ½ bunch Thai basil (horapa), 1 shalot, 1 lemon grass, 10 cm galangal, spoon tamarind paste
Sauce:
4 spoons fish sauce, 2 spoons sugar, 1 clove garlic, pinch of salt, juice of 2 limes, 1 red pepper, 1 spoon coconut vinegar.
Topping: Roasted peanuts, roughly grounded
• Peel the tomato’s, remove seeds and juice. Cut the tomato’s in stripes. Cut daikon and mango in slices, using Thai slicing knive. Finely chop the shallot
• Make the sauce by chopping pepper and garlic and mix them with the vinegar, lime juice, salt, sugar and fish sauce. Mix with the vegetables



Panaeng curry
Serves 4
3 chicken breast, 4 cups coconut milk, ¼ packet of coconut cream, 1 ½ tablespoons palm sugar, 2 tablespoons fish sauce, 3 kaffir lime leaves, 3 long red chilie pepper, ½ bunch of Thai Basil, variation of vegetables
For the curry paste
4 tablespoons roasted  peanuts, 7 dried long red chilies, deseeded, soaked and drained, salt, 1 tablespoon chopped cilantro root, 1 ½ tablespoon chopped galangal, 1 tablespoon chopped lemongrass, 3 tablespoon chopped red shallot, 2 tablespoon chopped garlic, ½ nutmeg, pounded.
• Slice the chicken and fry to colour
• Make the paste. Pound all the ingredients for the paste in the mortar, adding the peanuts last.
• Melt the coconut cream into a little heated oil and simmer  currypaste during 10 minutes. Season with palm sugar and  fish sauce. Moisten with coconut milk and add the lime leaves, chilie peppers and basil. Stir in the chicken and cook till done. Serve with Jasmin rice

“Panna coco”
1l coconut cream, 3 g agar agar, 3 pandan leaves, 1 star anise , 150 g sugar, 8 cookies
• Put the coconut cream and pandan in a saucer and bring to a boil. Leave to simmer for a few minutes. Remove the pandan and add sugar and agar agar. Firmly stir and bring back to boiling.
• Rinse 8 pudding bowls with cold water. Put a cookie on the bottom. Strain the pudding and  pour into the bowls. Put in the fridge

outdoor cooking
Wed, Aug 13, 2014

For the children of the library we organized an outdoor cooking class. We prepared a very green pancake batter and the kids picked their own herbs to make it even more green. They just loved it

Bodyshop
Wed, Jul 30, 2014

Bodyshop introduces new cosmetica products containing Argan oil, the healthy and beautiful oil from the south of Morocco. Bodyshop invited a select group of beauty bloggers for a total Argan experience. We used lots of this exclusive oil during the cooking class

Teamevent ZLM Goes
Fri, Jul 11, 2014

...

Chinese journalists- Visit Flanders
Sat, Jul 5, 2014

Today we did a private cooking class for journalists from China, traveling for National Geographic.
We made a menu in our favorite middle east style using very local product such as young herring (maatjes), yellow beans, yong beetroot, white bellied cherries, mussels, sole and herb and flowers from the garden. The oysterleaves as a starter really suprised them and so did our tool to take the stones out of cherries.
Thes are the recipes:
Oyster leaves, with cucumber, onion and sushi vinegar

4 oyster leaves, ¼ small cucumber, ½ small onion, 1 spoon sushi vinegar

• Deseed the cucumber and cut in very tiny cubes. Do the same with the onion and bring together with the vinegar. Leav for 10 minutes
• Drain the cucumber and put on a oysterleave

Beetroot, herring, favabeans

2 beetroot, 2 fresh “Young herring”, a few broad beans, small onion, 4 spoons yoghurt, 10 walnuts, lemon juice, salt & pepper, 1 clove of garlic, 1 spoon of tahin, ½ coffeespoon of cumin.

• Cover beetroot in silver paper and bake in the oven during one hour
• Cool down a little, peel de beetroot and blend together with the walnuts. Add yoghurt, salt & pepper and as much lemon juice needed to keep the beetroot sweet but very fresh
• Peel the broad beans. Cook them for 5 minutes and rince cold. Peel again. Mix the peels together with the tahin, roasted cuminseeds, salt and some lemon juice into a “hummus”
• Peel the onion and cut very thin
• Put 1 quenelle of beetroot on a plate, put 3 pieces of herring next to it, give a little spoon of hummus and garnish with the broad beans


Mussels in Belgian beer
1 kg of mussels, ½  bottle of Belgian beer (trappist), 2 stems of celery, 1 leek, 1 onion, 2 bay leaves, parsley, pepper, salt

• Clean the mussels very well. Cut leek, onion and celery. Cover with beer, add bay leaves and plenty of pepper and Bring to a boil. Add the mussels and wait for all the shells to open.
• Take the mussels out and keep warm. Pass the liquid and reduce. At salt to taste
• Put the mussels in bowl and add the stock. Serve with a lot of parsley

Sole, sweet potato, green beans
2  sole, 2 sweet potatoe, 1 spoon cumin, butter, flou, salt & pepper, salted lemon peel, green beans

• Clean the green beans, put them in boiling water, cook for about 5 minutes and rinse cold
• Peel the potato, cut into cubes, put on some sunflower oil and put in the oven till roasted
• Roast the cumin and put I the mortar. Cut the lemon peel in tiny pieces
• Put salt & pepper on the fish, cover lightly with flour and fry in butter.
• Reheat the beans in butter. Put salt, cumin and lemon peel on the potatoes and serve

Fresh Belgian cherries, strawberries and blackberries

Teamevent VZW DSKO
Fri, Jul 4, 2014

DKO koos voor een wandeling & workshop Indiaas. We splitsten de groep in 2 zodat een eerste groep al kon starten met koken terwijl de 2e groep op wandeling was. We maakten onder andere een Rogan Josh, die lekker lang heeft mogen pruttelen en dus super lekker was. De Bisschop kwam wat later, hem konden we geen schort meer voorbinden, maar de wandeling maakte hij wel mee en hij kon proeven dat zijn team goed gekookt had

Team event ING International
Tue, Jul 1, 2014

After an unexpected but leisure walk through the city of Antwerp the international team of ING started an Asian cooking class. We divided the group in 5 subgroups and each of these small teams had to prepare one dish. Unless all the recipes where in Dutch, they did a wonderful job. Like the Belgian soccer team playing this very evening and winning with 2-1 from the US.
Recipes below, as promised!
Vietnamese spring roll

Smoked mackerel marinated in a spicy sauce of cilantro, mint, lemon juice, birdeye pepper, garlic en sugar. Thai basilicum, rau ram (long cilantro), mint, edible flowers, lettuce,  rice noodles, cucumber stripes, daikon stripes, carrot stripes rice paper, hoisin sauce

• Soak rice paper briefly in hot water and lay flat on a cloth
• Fill it with all the mentioned ingredients and roll firmly
• Serve with the hoisin sauce

All kind of variation is possible, as long as you use lots of fresh herbs, rice noodle and lettuce


Korean dumpling
3 spring onion, 4 big shrimp, 200 g minced meat, pork or beef, 1 clove of garlic, 5 cm ginger, 6 Thai chives, 1 shallot, 2 spoons soy sauce, 2 spoons mirin, 1 coffee spoon sugar, 1 coffee spoon salt, pepper to taste, 4 spoon full of black vinegar (chinkiang), Korean chili pulver, dumpling sheets

• Cut spring onion, peel shrimps, peel garlic and remove the inner stem, peel ginger, peel shallot and put this, together with the meat, soy sauce, mirin, sugar, salt, chives and pepper in to the kitchen robot. Mix well.
• Put a little of this filling in de center of your dumpling sheet en form dumplings. Cook them in boiling water. When the come to the top they are ready to serve. Serve with black vinegar and chili pepper

Chinese samosa
Filo pastry, 250 g mushrooms, 4 dried shitake, 3 cloves of garlic, 5 cm ginger, 4 spoons soy sauce, 2 spoons Shaosing rice wine, 2 spoons yellow bean sauce, 2 spoons honey, pepper & salt

• Cut the mushroom in tiny bits. Soak the shitakes in very hot water and also dice in tiny bits.
• Stir fry mushroom in hot oil till they dry. Add diced garlic and ginger. Fry another 2 minutes and add Shaosing, soy sauce, honey, yellow bean sauce pepper and salt. Fry till dry and cool it down
• Cut a piece of 7 cm out of a roll filo pastry, unwrap, put some melted butter or oil on the first very thin layer of filo, put some of the filling into the right corner and start folding till a triangle. Continue with all the layers of filo
• Bake in the oven on 200°c during 15 minute or till golden

Curry
14 dried chili peppers, soaked and deseeded, 1 coffee spoon salt 2 tablespoons chopped  galanga, 1 piece of turmeric, washed, 6 tablespoons chopped lemongrass, 2 coffee spoons zeste (skin) of kaffir lime, 4 spoon of cilantro roots, 6 spoon red shallot, 6 spoon chopped garlic, 2 coffee spoon shrimp paste, 20 white peppercorn, ½1 coffee spoon roasted and ground coriander seed, 2 coffee spoon ground Masala peppers
Chicken:
4 double breast of chicken, sliced and fried. 8 spoons chopped ginger, 300 ml coconut milk, 2 spoon palm sugar, 4 spoon fish sauce 8 kaffir lime leaves, bunch of Thai basil, 2 red chili peppers, Thai vegetables like long beans, taugé, bamboo, eggplant…..

• Put all ingredient for the curry paste into the mortar, one by one, first the dried and soaked peppers and when this became a paste put in the next ingredient.
• Heat some oil in the wok and fry the ginger. Put in the curry paste and stir fry till all flavour is balanced. Add palm sugar and let dissolve totally.  
• Poor in the coconut milk, add the lime leaves, fish sauce, vegetables and chicken and leave to simmer.
• Add fresh Thai basil by serving

Relish of quail eggs and Thai eggplant

Paste:
7 dries red peppers, deseeded and soaked, ½ coffee spoon salt, 2 coffee spoon chopped galangal, 3 spoon chopped lemongrass, 1 coffee spoon zeste of kaffir lime, 1 chopped red shallot, 1 coffee spoon shrimp paste
18 cooked and peeled quail egg, 9 Thai eggplant, cut in four, soaked in salted water

• Make your paste in the mortar by smashing every ingredient one by one. Fry the paste, add eggplant and some water and cook till eggplant is tender. Add the eggs and bring to taste with fish sauce


Springroll with red sweet aduki  beans

1 tin of sweetened red aduki beans, springroll skin for deep frying (made of wheat, not of rice)

• Put some red bean paste on you springroll skin, fold the edges in and roll firm
• Deep fry and serve with mango sauce

Teamevent Crossbridge
Mon, Jun 30, 2014

Eerst een uur vergaderen, daarna een culinaire wandeling doen, gevolgd door een kookworkshop. dat is een heerlijke formule. Crossbridge koos voor het Midden oosten maar we maakten er een Arabische wandeling van. Omwille van het feit dat er op maandag andere winkels open zijn en omdat de ramadan is begonnen, dat schept een heel speciale sfeer.

Teamevent CVO Tervuren Hoeilaart
Sat, Jun 14, 2014

Zaterdagochtend een culinaire wandeling en kookworkshop doen als je vrijdag avond op de lappen bent gegaan in Antwerpen stad? Dat is even wakker worden. Doordat we de groep splitste, de ene helft op wandeling terwijl de andere helft kookte en vice versa, bleef alles echter bijzonder kalm en aangenaam. We maakten onder andere een tajine die heerlijk lang heeft mogen opstaan.

Teamevent KULeuven
Fri, Jun 13, 2014

Het team van KULeuven zocht specifiek naar diversiteit. Dat kan nergens beter dan in Antwerpen Noord. Het thema "algemeen exotisch" is als een hele wereldreis op anderhalf uur.

Teamevent Argenta
Fri, Jun 13, 2014

De Italiaanse keuken blijft een topper onder de Europese keukens. Zelf gemaakte pasta's, goede producten, pure bereidingswijze....la vita e bella

Horecavorming Vlaanderen
Fri, Jun 6, 2014

Deze klas van Colompaplus hadden wij vorig jaar ook op bezoek. Ze deden toen Japans, ze waren een jaartje jonger...Dit jaar studeren ze af. Ze kwamen bij ons nog even samen om een wandeling en workshop Afrikaans te doen. Een heerlijke groep, super gekookt, zalig gegeten!

Teamevent ACV
Wed, Jun 4, 2014

Het ACV team koos voor de keukens van 1001 nachten. Ze hadden op voorhand al zelf hun kookteams ingedeeld: Alibaba, Sinbad, Sjahriaar,   sjahzaman,  Alladin en Sheherazade . Dat kon niet anders dan goed gaan en deze poëtische teams hebben voortreffelijk gekookt.                  
                   

Teamevent Reynaers Aluminium
Wed, May 28, 2014

Het Support team van Reynaers koos voor een Aziatische kookworkshop. De mannen, en 1 dame, lieten zich van het aperitief van watermeloen met pandan en een Braziliaanse scheut caçhaca, over de Vietnamese lenterolletjes, Thaise Som Tam en panaengcurry tot aan  de "panna cotta" van kokosroom en pandan van hun beste kant zien. Koken met passie, dan wordt eten pas echt lekker!

Klanten event SSC Consolidation
Thu, Apr 24, 2014

Een klantenevent is een  leuke manier om elkaar eens op een andere manier te leren kennen dan louter professioneel. De Thaise keuken maakt daarbij als vanzelf de tongen los, en de oren doof door het passioneel geklop in de vijzels.

Teamevent Coen Tunnel Construction
Sat, Apr 12, 2014

Het Belgisch-Nederlandse Coentunnel team koos voor Thai. En ook al roerden sommige onder hen thuis bijzonder weinig in potten en pannen; het ging ze bij ons toch heel goed af. Met liefde, passie en toewijding!

Introductie event Exxon
Thu, Apr 3, 2014

EXXON mobile organiseerde zijn introductie event bij ons. Mogelijke nieuwe collega's konden al eens kennis maken met elkaar op een ludieke, vrolijke en bovenal bijzonder smakelijke wijze. Een goed idee, want in een ongedwongen, actieve sfeer is het veel gemakkelijker babbelen. En pikante Aziatische gerechten maken de tongen helemaal los.

Teamevent Karel De Grote Hogeschool
Wed, Apr 2, 2014

Directie Onderwijs en studentenbeleid van de Karel De Grote Hogeschool koos voor het thema "Gemengd Aziatisch". Lenterolletjes rollen is niet moeilijk...maar ze strak rollen.

Activiteit Kris Kras
Sat, Mar 29, 2014

De jongerengroepen van Kriskras komen graag Thai koken. Met eerst een wandeling om de producten en ingrediënten een beetje te leren kennen alvorens zelf aan de slag te gaan.

Team AZ St Nikolaas
Fri, Mar 28, 2014

Zalig, zo'n groep medici waarvan er maar weinig thuis ooit kookte. En dan toch een bijzonder lekkere Ottomaanse maaltijd op tafel toveren.

Teamevent DOW
Thu, Mar 27, 2014

Het team van DOW koos voor de workshop " Super Thai".
Met onder andere tempura van Chaplu en een zelfgemaakte currypasta. Als je kookt met passie dan komen de smaken vanzelf goed. Super!

Teamevent CEWE
Wed, Mar 26, 2014

Het vrolijke team van CEWE Fotoservice kwam op de fiets en koos voor de Koreaanse keuken. Heerlijk. Met onder andere zelfgemaakte kimchi van daikon en Koreaanse sushi.

Teamevent ABN Amro
Tue, Mar 25, 2014

Het team Van ABN AMRO-Private banking koos voor Marokkaans. En wij voor modern Marokkaans. Eerst samen tuinbonen doppen om er vervolgens een groene hummus van te maken, gevolgd door allerlei vrolijke Marokkaanse lente gerechten. Zoals perfect gevouwen briwats.

Vereniging voor adoptiekind en gezin
Sat, Mar 15, 2014

Vandaag kookten we Ethiopisch met ouders die allemaal één of meer Ethiopische kinderen heeft geadopteerd. We probeerden een injera met enkel Teff te maken, op de oorspronkelijke wijze dus louter door fermentatie maar dat is niet zo eenvoudig. Maar evengoed lekker, met al de pikante bijgerechtjes.

Teamevent VDAB-CLA
Tue, Mar 11, 2014

Het team van VDAB-CLA kwam met een grote groep. Thema was Libanees en we hebben de groep gesplitst zodat de eerste helft van de groep startte met koken terwijl de andere groep op wandeling ging en vice versa. En met veel, enthousiaste, mensen kan je veel mezze maken dus we hadden een uitgebreid Libanees buffet als resultaat. Super fijn.

Teamevent INNO
Fri, Feb 21, 2014

Het enthousiaste team van INNO koos voor Aziatisch. lekker pikante gerechten met vanavond vooral een Indonesische achtergrond.  Super goed klaargemaakt! heerlijk.

Teamevent Katoennatie
Thu, Feb 20, 2014

Dit Antwerpen/Gentse team van Katoennatie wisselt elk jaar van stad voor hun team event en dit jaar was het Antwerpen en kozen ze voor Food For Foodies om Aziatisch te koken. Strakke lenterolletjes, pikante pomelosalade, kruidige vis gestoomd in bananenblad....misschien over 2 jaar een ander thema?

Teamevent Grafimedix
Thu, Feb 20, 2014

Het team van Grafimedix startte de dag met een vergadering bij ons. Wij serveerden daar onvervalste Amerikaanse granaatappelmuffins bij. Na de lunch van een pittig Vietnamees soepje met waterkers en een pikante Chinese salade met varkensvlees moest er zelf gekookt worden. Aziatisch. Het vuur en de passie die in de currypasta werd gestopt heeft gewerkt, ze was heerlijk.

Teamevent AXA Glass
Sat, Feb 15, 2014

Het team, en partners, van AXA glass koos voor het heerlijke thema Ottomaans. Grappig hoe je bij het lezen van een vreemd recept kan twijfelen of dat wel goed gaat smaken en eenmaal geserveerd blijkt juist dat gerecht het meest populair te zijn. Zo hebben wij dat graag!

Teamevent Lanxess
Thu, Feb 13, 2014

Het Lanxess team koos voor gemengd Aziatisch en stortte zich vol enthousiasme op het kookproces. Rare ingrediënten, vreemde smaken? Allemaal geen probleem. Een bijzonder geslaagde avond

Teamevent BASF
Fri, Jan 24, 2014

Het juridische team van BASF koos voor mediterraan. We maakten er een stoere mediterrane keuken van en met veel enthousiasme kwam er een bijzonder geslaagde maaltijd op tafel. Samen koken is leuk!

Vlerick Middle Management Kookt
Thu, Jan 23, 2014

Een Indonesische rijsttafel maken met een groep van 21 personen, voornamelijk heren? Een uitdaging! Maar hoe leuk, hoe goed en hoe lekker was het resultaat. Voor sommige was het een uitdaging om die vreemde, pikante smaken te durven proeven maar uiteindelijk was iedereen er mee weg. Lekker

Nieuwjaarsevent Abricasa
Wed, Jan 22, 2014

Het team van Abricasa koos voor "exotische wintergroenten". Een inspirerend thema om eens iets anders te doen met het super gevarieerde aanbod aan spectaculaire groenten binnen én buiten de gewone supermarkt.

Teamevent Ecover
Thu, Jan 9, 2014

Leuk als een team van een bedrijf, dat je zo goed kent van de producten, komt koken. Helemaal leuk als ze ook nog een goodiebag meenemen. Voor een wandeling was er, door de drukte van het verkeer, geen tijd meer maar daardoor was er des te meer tijd om heel lekker Aziatisch te koken.