Voorbije activiteiten

Quick Lunch Kras Jeugdwerk
do 22 dec 2011

Zonder dat ze het wisten had het team van Kras een notoire hobbykok meegebracht. Al goed want de rest voelde zich in de keuken soms zoals een vis op het droge.

Teamevent Struktuur
do 22 dec 2011

Als een firma als Structuur over de vloer komt verwacht je eigenlijk allemaal Bob de Bouwers te zien binnenkomen. In plaats daarvan enkel meisjes.
Ze kozen voor Thai - Vietnamees en maakte naast verse lente rolletjes ook hun eigen curry

Teamevent Xemex
wo 21 dec 2011

Xemex vierde een succesvol 2011 bij ons met een kookworkshop. Na de eerste aarzelingen werd er met veel enthousiasme een kerstdiner op tafel gezet. Klassiek maar toch een beetje alternatief. Super gezellig!

Teamevent OM Partners
vr 9 dec 2011

Moedige mannen, daar bij OM Partners. Kwamen bijna allemaal op de fiets, in de stromende regen en van een behoorlijke afstand. En dan ook nog gastronomisch koken. En dat lukte meer dan behoorlijk!

Teamevent We Fashion
do 8 dec 2011

Achter de schermen bij WE gaat het er levendig aan toe. Bij ons kwamen ze om de hele wereld aan te doen in een serie tapas. Met de snelheid van het licht vertrokken ze van Spanje over Marokko naar Vietnam, via Libanon en weer terug.

Teamevent Accenture
wo 7 dec 2011

Met 20 mannen sterk, uit allerlei delen van de wereld, kwam dit vrolijke gezelschap een Fusion keuken koken tussen Zuid-Amerika en Azië. Met Zuid-Amerikanen én Aziaten in hun midden kon dit dan ook niet mislukken. Heerlijk!

Teamevent Ultimo
do 1 dec 2011

Vandaag kregen de mannen de opdracht het meest vrouwelijke gerecht te maken. Onigiri, Japanse rijstballetjes die zijn omhuld ofwel gevuld. Beide mocht ook.

Teamevent Provikmo
di 29 nov 2011

Provikmo koos voor de feestelijke Tapas. ideaal met de komende feestdagen in het vooruitzicht. Het mosselsoepje met citroengras, saffraan en sinaasappel is sinds vandaag een "evergreen".

Trendy Japan
za 26 nov 2011

Eén van de deelnemers aan de wandeling & workshop "Trendy Japan", Frits Jan van Kempen maakte met een automatisch cameraatje dat hij aan de afzuigkap hing, een flitsend filmpje van het verloop van deze sprankelende workshop. Je kunt het resultaat bekijken op Youtube:

Teamevent AZ St Joseph
vr 25 nov 2011

Met al die dokters en verpleegkundigen in de zaal hoefden wij ons geen zorgen te maken over onze pas geslepen messen...niemand sneed zich in de vingers. We probeerde Aziatisch te koken zonder pepers, dit lukte niet helemaal maar het lukte toch iedereen lekker pikant te eten.

Teamevent Cegelec
vr 25 nov 2011

De vrolijke spirit binnen het team zorgde voor een bijzonder sprankelende workshop met verbluffende resultaten. Aziatisch koken alsof je dagelijks niet anders doet.

Teamevent KBC Orderdesk Antwerpen
do 24 nov 2011

Vorig jaar mochten we al een eerste team van KBC Antwerpen ontvangen en dit jaar kwamen ze terug, met een anders samengesteld team, voor een ander thema: 1001 Nachten. Mezze en tajines. Er werd geweldig gekookt, goed gelachen én goed samengewerkt. Dat proef je altijd in het eind resultaat. Super!

Teamevent Atlas Copco
vr 18 nov 2011

Het team van Atlas Copco maakt het graag spannend. Aziatisch zonder zeevruchten? Hoe doe je dat in een keuken waar altijd wel ergens een garnaal kmt kijken? Maar het lukte, én smaakte, uiteraard wonderwel. Een een beetje vissaus mocht gelukkig wel

Teamevent SD Worx
do 17 nov 2011

Dit team van SD Worx pakte het eens heel anders aan. Ze waren met teveel om samen te koken dus werden er 21 collega's ondergronds gestuurd, een wandeling door de ruien, terwijl er 7, gezellig nippend van het aperitief een italiaanse kookworkshop deed waarbij we genoeg maakten om alle 26 van te laten mee eten. Super gezellig!

Teamevent Politie Antwerpen
do 17 nov 2011

Vorig jaar had het politieteam "Noorderlaan" Arabisch gekookt bij ons, dit jaar gingen ze voor Portugees. Een totaal andere keuken, maar wel héél lekker. En met zo'n goed geolied team gaat het ook nog eens heel vlot vooruit allemaal;

Teamevent Foreach BVBA
ma 7 nov 2011

The team of Foreach came with 20 people to cook Japanese.
Not that easy, especially because a few members of the group claimed to never cook, not even an egg. Even the green tea cupcakes came out of the oven better as ever. We are impressed, and so where the new born cooks.

KrisKras jongerenuitstap
za 5 nov 2011

Kriskras jongeren komen uit heel het land. Bovendien zijn ze erg actief dus als de ene activiteit nog niet is afgelopen zijn ze al weer onderweg naar de volgende. Dat betekende Thai koken tegen de klok. Dat lukte prima, de Thaise keuken is een snelle keuken en het resultaat mocht er best zijn.

Teamevent SD Worx
do 20 okt 2011

Als je "SD Worx" over de vloer krijgt dan krijg je hoe dan ook het riedeltje "SD Worx works" in je hoofd. En het werkt inderdaad. Met veel toewijding werd er Libanees gekookt. lekkere mezze en salades.

Teamevent FOD Financiën
di 18 okt 2011

In het kader van het project "Duurzame ontwikkeling" heeft de FOD een quiz georganiseerd onder zijn mensen en de winnaars daarvan konden een kookworkshop bij ons winnen. Allemaal collega's in huis die elkaar daarom niet altijd kende. Natuurlijk kookten wij "duurzaam" dus vegetarisch. En gelukkig viel dat bij alle deelnemers als vanzelf in de smaak. Vegetarisch eten is even lekker als eten met vis of vlees, als je het maar goed klaarmaakt.

Teamevent Politie Antwerpen
vr 14 okt 2011

Opnieuw een superteam van de politie. Ze kookten Bengaals, een keuken verwant aan de Indiase. Eén van de collega's was al eerder bij ons geweest en kende de weg, dat is altijd gemakkelijk. Zeer lekker gekookt!

Teamevent Lanxess
vr 14 okt 2011

Het Lanxess team koos voor de Creoolse keuken. Geen vlees, wel vis. Misschien dat de filopakketjes een ietsje te zout waren, met de salsa van ananas erbij was de balans weer terug. Super goed gekookt!

Teamevent Politie Antwerpen
wo 12 okt 2011

Opmerkelijk hoe goed politieteams op elkaar ingespeeld zijn. Samen koken gaat dan ook heel vlot, zelfs al is het Braziliaans. Maar misschien kwam het ook wel omdat één van de collega's innige banden heeft met Brazilië en de keuken er door en door kent.

Teamevent Bekaert Advanced Coatings
wo 12 okt 2011

Altijd leuk, zo'n internationaal team met mensen uit Taiwan, Japan, China, Amerika én België. Ze kookten Arabisch en dan niet denken dat ze daar niets van kennen, integendeel. In Japan is de tajine een hype en in Amerika eten ze sowieso graag hommos en andere Arabische mezzes.

Teamevent Pangea travel
za 1 okt 2011

Het team van Pangeatravel kwamen de zinnen verzetten in Antwerpen. Met hun partners. Gezien de reisbestemmingen was het thema Afrikaans - Aziatisch en zo kan het gebeuren dat je na je Vietnamese lenterol en Japanse sushi ineens een Creools kipgerecht met kokos en palmolie zit te eten.

Teamevent Karel De Grote Hogeschool
do 29 sep 2011

Het team van Annemie koos voor Turks. Een zalige keuken. En goed klaargemaakt, de soep op basis van yoghurt was een droom, de baklava in de vorm van een Briwat zoals het moest zijn en ook de Iskender Kebab in een gastronomisch jasje met de groenteschotel van aubergine, courgette, tomaat en nectarine was om van te smullen.

Teamevent Bricorama
di 27 sep 2011

De mannen, en dames, van Bricorama kozen ervoor Italiaans te koken. Dat ging verbazend goed voorruit. Ze hadden dan ook hun Italiaanse chef bij en uiteraard verwacht je niets dan handige jongens, en meisjes.

Teamevent VVJ
ma 26 sep 2011

Het VVJ team Antwerpen is voor Tapas gegaan. Exotische weliswaar, van libanon over Vietnam naar Italië. Een reis die ze moeiteloos en binnnen de juiste tijdspanne aflegde. Teamspirit!

Teamevent Sportpaleis - Siciliaans
wo 21 sep 2011

Tim De Pooter's team van het sportpaleis probeert alle keukens uit. Vandaag was het Siciliaans. Met veel passie en overgave kwam er een fijne Italiaanse maaltijd uit de bus. Ik had de volgende dag nog plezier, toen cassata door en door koud was, en nog lekkerder maakte. Volgende keer denk ik eraan ze in de diepvries te bewaren voor jullie volgende keer

Teamevent Solid Engineering
wo 14 sep 2011

Heeft de Afrikaanse keuken die van Portugal beïnvloedt of was het de Portugese keuken die sporen heeft nagelaten in Afrika? Wie zal het zeggen maar de Afrikaanse gerechten met een Portugese signatuur, of vice versa, zijn wel altijd héél lekker

Teamevent Stekelbees
za 10 sep 2011

De dames van kinderopvang Stekelbees kozen voor mediterraan. De buitentemperaturen werkten heel erg mee, het was 28° dus de frisse salade met vijgen en de panna cotta op basis van yoghurt smaakte opperbest.

Teamevent San Jamar
vr 9 sep 2011

We felt a little nervous because the International company San Jamar is specialized in cutting boards, the ones we never used, and amongst their team is a person from Vietnam. The theme they went for was Thai and Vietnam. We learned, and so did they…it was a very pleasant day

Klantenevent Rainbow
wo 31 aug 2011

Vakantie dromen bij Food For Foodies. Rainbow kwam zijn tropische bestemming Martinique voorstellen aan afgevaardigden van diverse reisorganisaties en wij volgden met een kookworkshop "Martinique". Lekker eten, goede sfeer, heerlijke avond!

Vrijgezellenavond
za 27 aug 2011

Stefanie gaat trouwen dus het is groot feest. Alvorens de stad op stelten te zetten hadden Stefanie's vriendinnen een Indiase kookworkshop voor haar in petto. Hopelijk houdt de nieuwbakken echtgenoot van pikant want Stefanie zal hem er ruimschoots op trakteren, ze is er dol op.

Teamevent Havenbedrijf
wo 24 aug 2011

Vandaag is het de 2e keer dat het havenbedrijf met een groep bij ons is. Met velen want het thema is Thai en daar wisten ze goed weg mee. Som Tam, viskoekjejs, Panaeng curry en een dessert met kokos.

Procter & Gamble
di 23 aug 2011

Hopefully Bruce will think about sending us the pictures because we didn't get the time to make them. Always nice to have a group of P & G in the house. With people from all over the world and no one seems to live in the country he or she is actually born in.

Plat Favorit - Diane Broeckhoven
zo 21 aug 2011

Diane Broechoven was afgelopen zondag onze eerste auteur in de reeks Plat Favorit die we tot het einde van dit jaar organiseren, elke derde zondag van de maand. Diane is een schitterende dame die prachtige boeken schrijft en bovendien een begenadigd verteller is. Diane reist veel en op één van haar trips door Nepal raakte ze gefacineerd door Momo's, een soort ravioli die in Nepal door iedereen thuis wordt gemaakt. Momo is feitelijk een Tibetaanse Dimsum gevuld met vlees dus hebben wij onze Tibetaanse buurvrouw uitgenodigd (met de onuitsprekelijke naam) en haar gevraagd vegetarische momo's te maken, want Diane eet het liefst vegetarisch. Lekker en feitelijk niet zo moeilijk als je het mooi dicht plooien van de deeglapjes buiten beschouwing laat.
Leuk om te weten: In Diane's laatste boek, Vergrijzing, speelt Food For Foodies een piepklein en bescheiden bijrolletje in de vorm van sushi's die we eens hebben gemaakt voor haar verjaardagsfeest.
Plat Favorit is een zalige formule. Samen koken en eten, terwijl je ondertussen aan de lippen hangt van een grote schrijfster. Na de Momo's hebben we een superlekkere vegetarische Indiase maaltijd bereidt en zo maar weer eens bewezen dat vegetarisch eten heel spectaculair kan zijn.

Teamevent Havenbedrijf - Perzisch
wo 17 aug 2011

Als het havenbedrijf komt verwacht je je aan louter mannen. Zo gaat dat met vooroordelen want voor het thema Perzisch waren het vooral de dames van de haven die kwamen opdagen. Met 2 heren erbij, waarvan 1 vaste klant bij Food For Foodies dus leuk dat hij nu met de collega's kwam.

Teamevent Zusters Van Berlaar
vr 1 jul 2011

Als je een aanvraag voor een teamevent krijgt op "De Zusters van Berlaar" dan verwacht je op z'n minst een devote groep nonnen, al dan niet in habijt. Nee dus. Een uitgelaten "bende" verplegers en verzorgers die in het dagelijkse leven de bejaarde medemens vertroetelen kwamen bij ons Perzisch koken. En dat lukte, met de medewerking van hun eigen kok, heel erg goed

Teamevent Kinderrechtencommissariaat
vr 1 jul 2011

Kinderrechtencommissaris Bruno Van obbergen en zijn enthousiaste team deden een dagje Antwerpen. eerst exotisch Antwerpen bij Food For Foodies. Thema Arabisch en vervolgens zijn ze naar het MAS getogen.  Goed gekookt, lekker gegeten en bijna de tijd uit het oog verloren. Gelukkig is het MAS laat open

Teamevent Europese Commissie REA
di 28 jun 2011

It was the hottest and most humid day of the year.  The REA team came with a lot of people and cooking together in those tropical circumstances became a real challenge but they all did a wonderfull job. You'll find the receipes here:
Vietnam
Fresh spring rolls with herbs
Serves 4

4  sheets of rice paper, 4 lettuce leaves, 8 mint leaves , 8 Thai basil leaves, 4 stripes of cucumber, 4 stripes of white daikon, 4 slices of Bressaola,  4 slices of palmheart, 50 g of cooked noodles

• Wash and dry the lettuce, wash and dry the herbs, cut the vegetables, put the slices of Bressaola on a plate and place everything in a line on top of a kitchen towel. Fill a bowl with very hot water and place it next to the line with ingredients.
• Soak the rice paper in hot water, one at a time. Put the rice paper on the towel, one corner pointing at you and start to fill. Start with the lettuce, then a little bit of noodles, then add the Bressaola, the plamhearts, cucumber, daikon and herbs. Fold the left and right corners towards the middle, then fold the bottom corner to the middle and  start to roll. The spring roll should be firm. Serve, cut in 2, with black bean sauce.


Japan
Sushi

Serves 4

2 pieces of roasted seaweed, 1 makisu (rolling mat), 100 g sushi rice, 2 spoons of sushi–su, 1 coffee spoon of salt, a little bit wasabi (Japanese horseradish), gari (sweet ginger), Japanese soy sauce, smoked fish, red pepper

• Start with the rice, rinse thoroughly, let it soak for 30 minutes, bring it to boil, add salt and let it cook for 10 minutes, then leave it to rest. Flavor with sushi-su (We have done this part already for you).
• Put a sheet of seaweed on your makisu, it will get more manageable and easier to eat if you cut off a third of the sheet. Use wet fingers to cover the sheet with rice, leaving one stroke at the top uncovered. Make a line half way the rice and apply a tiny bit of wasabi. Then cover the line with fish and vegetable and then roll the sushi using your makisu. When all the rolls are finished, cut the rolls in pieces by using a wet knive and serve with soy sauce and gari.


Marroco
Briwat

Serves 4

100 g cooked chicken leg, 1 onion, ½ bunch of coriander, ½ bunch of parsley, a few threads of saffron, 1 coffee spoon of sugar, one cinnamon stick, 100 ml chicken stock, 1 egg, 50 g roasted and chopped almonds, filo pastry, powdered sugar

• Cut the onion in pieces and fry, together with the cinnamon, till sweet and soft. Cut the herbs and add to the onion, together with the soaked saffron, sugar and chicken stock. Reduce the stock and leave to cool down.
• Tear the chicken meat into pieces, beat in an egg and the mixture of onion. Taste, it should be savory and sweet.
• Cut the filo pastry in stripes of about 7 cm. Unfold, cover with some melted butter, put a bit of the filling at the beginning of the stroke of pastry, right corner and fold upwards into a triangle. Bake in the oven at 200 °c
• Sprinkle with powdered sugar and serve

Lebanon
Salad with sweet potato
Serves 4

2 sweet potatoes, 500 g broad beans or fresh small peas, 1 salted lemon, 2 coffee spoons of caraway seeds,  2 spoons of olive oil, 1 spoon of lime juice, pepper, salt and 1 tablespoon of roasted pine nuts, 1 tablespoon of sumak, 1 tablespoon of za’ater

• Peal the potatoes and steam al dente
• Peal the beans, parboil them and peel again.
• Cut the skin of the lemon in little pieces (do not use the pulp)
• Roast the caraway seeds and crush in the mortar.
• Mix the potatoes with the beans, lemon skin, caraway seed, salt, pepper, olive oil and lime juice, put on a nice plate and garnish with pine nuts, sumak and za’atarAfrica
Fishfilets in coconut milk and tomato

Serves 4

4 filets of Nile perch, 4 onions or 1 big Spanish onion, 4 tomatoes, ½ l coconut milk,  juice of 1 green lime, 1 Madame Jeanette pepper, 100 ml palm oil, pepper & salt, 1 bunch coriander or parsley

• Peel the onions and cut in crescent shape. Heat the palm oil and fry the onions till tender.
• Cut the Madame Jeanette in little pieces, wear gloves because she will bite, and stir into the onion, seeds included. Put the tomatoes in boiling water for a few seconds, rinse cold and peel them. Cut into pieces and stir into the onion mix. Pour the coconut milk over the onion en bring it to boil. Reduce the milk a little bit, then add lemon juice, pepper & salt and reduce the heat to simmer
• Salt & pepper the fish filets and drown into the sauce, let simmer till tender
• Serve the fish with Basmati rice, cut coriander or parsley
Panna Cotta with yoghurt and coconut cream

Serves 22

1 l of Greek yoghurt, 1 l of coconut cream, 22 sheets of gelatin, 200 g sugar, 1 vanilla pod,  some amaretto cookie crumble, grated coconut

• Soak the gelatin in cold water.
• Bring the coconut milk to the boil, together with the vanilla pod and sugar. After cooking scrape out all the vanilla seeds, add to the cream. Squeeze out the gelatin and add, away from the heat, to the hot coconut cream. Let it cool down a little bit. Mix yoghurt and cream together and pour into small cups. Put in the fridge and give it 3 hours to stiffen.
• Garnish with amaretto crumble and grated coconutTeamevent KBC
do 23 jun 2011

Het KBC team uit Antwerpen kookten vandaag Japans, Vietnamees en Thai. Met veel enthousiasme en talent, de resultaten mochten er zijn!

Psychologenassociatie
vr 10 jun 2011

De Psychologenassociatie uit Mechelen koos voor het thema Indonesisch. Lekker, een kleine rijsttafel met onder andere zelf gemaakte atjar tjampoer

Kamp C teamevent
ma 6 jun 2011

Gemengd Aziatisch is een geliefd thema bij Food For Foodies. Dit team van de provincie Antwerpen deed een mix van Vietnamees, Chinees en Indiaas. Met enkele lekkere vegetarische alternatieven erbij.

Karel de Grote Hogeschool
di 31 mei 2011

Met 20 man sterk waren ze; dit team van de Karel de Grote Hogeschool. En geweldig goed op elkaar ingespeeld. Ze kookten een perfecte maaltijd " gemengd Aziatisch"

Teamevent Jacobs
ma 9 mei 2011

Specially the seniors knew quite well they couldnt cook or would enjoy the Maroccan cuisine. Afterall they where very proud of there well done dishes and now do like the Maroccan cuisine. The rest of the team where very good cooks, even that we made the best chef sommelier this evening.

Marokkaanse brunch - Team Sportpaleis
zo 8 mei 2011

Marokkaans op zondag is heel gezellig, dat ondervond ook het team van Tim van het sportpaleis. Het bruist op de straten en de keuken is gewoon heel lekker, vooral als ze goed wordt klaargemaakt en dat was vandaag zeker het geval.

Teamevent Valesta
vr 6 mei 2011

Het was de 2e keer dat Valesta bij Food For Foodies kwam. Dit keer bestond de groep uit collegae die elkaar in de meeste gevallen zelf niet kende, en de partners. Om dan samen Japans te koken was niet zo eenvoudig maar uiteindelijk wel heel leuk, en lekker

Teamevent De Ster
ma 2 mei 2011

The international salesteam of "de Ster" in Hoogstraten at first doubted by the words 'cooking themselves", but once they got started the team had great fun and very good results.

Teamevent Arcadis Belgium
di 29 mrt 2011

Je verwacht niet altijd van je collega's dat ze zo goed kunnen koken. je blijft elkaar verrassen tijdens een kookworkshop. het team van Arcadis kookte bangelijk Marokkaans.

Teamevent Ordina
wo 23 mrt 2011

Bij Ordina Belgium werken allemaal keukenprinsjes en prinsesjes.
De Aziatische maaltijd die zij in elkaar vijzelden en roerbakten kwam prima uit de verf. Vaak herkende wij onze eigen receptuur niet meer want de eigen interpretatie maakte er iets anders van. Leuk!

Notariskantoor De Bie
do 17 mrt 2011

Het team van Notaris de Bie maakte exotische hapjes. Zij waren daar zeer bedreven in.

Teamevent Synergie
wo 16 mrt 2011

De Afrikaanse keuken is voor een jong team als dat van Synergie bijzonder gewaagd met al die vreemde smaken maar het resultaat werd zeer gewaardeerd.

Teamevent Atlas Copco
vr 11 mrt 2011

Als je baas een chef is dan kan een kookavond nog stress opleveren ook. -:)
Maar de maaltijd was uiteraard super geslaagd. Lekker Thais

Teamevent Career Builders
wo 23 feb 2011

Voor Career Builders was het de derde keer bij Food For Foodies. De eerste keer voor de Turkse keuken, de 2e keer voor de Indiase keuken en nu voor de Thaise keuken. Uitstekende koks, die "HR Mannen"

Teamevent Ortec Finance
za 5 feb 2011

Nog een beetje katerig van het Antwerpse nachtleven begon het Rotterdamse team van Ortec aan een culinaire wandeling en kookworkshop. Sommigen hadden er een zwaar hoofd in maar de resultaten waren verbluffend. We hebben heerlijk gegeten.

Teamevent Helion Research
do 27 jan 2011

Een goed team is het halve werk. En je leert elkaar nog eens echt kennen.
Want zelfs die twee die wel helemaal niet zouden kunnen koken deden iedereen versteld staan met het verbuffende resultaat.