Voorbije activiteiten

Teamevent L&M Books
za 20 dec 2014

Leuk dat het team van L&M hun event bij ons kwam doen. Wij kennen L&Mbooks goed, maar enkel van mail en postverkeer. Nu kennen we ook de gezichten én hebben we hun kooktalenten kunnen bestuderen (en aanmoedigen waar nodig) L&M koos voor Aziatisch, zowel met als zonder vlees. Altijd leuk!

Teamevent Constructiv
vr 19 dec 2014

Het team van Constructiv koos  voor het thema feestelijk Aziatisch. Met eend in de loempiaatjes en kalkoen in de curry. Allemaal goed gelukte gerechten die, zo hebben we gehoord, tijdens de feestdagen thuis zijn klaargemaakt. Zo hebben we dat graag

Teamevent 3M
do 18 dec 2014

Het verkeersdrama van Antwerpen liet zich vanavond weer van zijn beste kant zien. Het Nederlandse 3m team stond uren in de file om Siematic du port te bereiken, waar wij een Mediterrane kookworkshop deden.

Teamevent Still/ Antwerp Excursies
di 16 dec 2014

De firma Stills was met veel voor een Thaise kookworkshop en daarom hebben we niet veel foto's kunnen maken wegens onze handen vol. Maar wat een gezellige drukte en alle gerechten kwamen goed uit de verf.

Teamevent CM Limburg
vr 12 dec 2014

Het team van CM Limburg koos voor Italiaans. Lekker, met ravioli gevuld met ricotta, mascarpone en munt, zeebaars met een super saus en heerlijke pompoentaartjes als dessert

Teamevent Veiling Hoogstraten
do 11 dec 2014

Dit team dat dagelijks met groenten, van bij ons en van over de hele wereld, te maken heeft hoef je niet alles meer uit te leggen. Zij weten dat een bitter melon geen komkommer met wratten is. Heel leuk. Het thema vandaag was Aziatisch en de maaltijd zeer geslaagd

Opleiding Horeca Vlaanderen
wo 10 dec 2014

Heerlijk vinden wij dat. Zo'n groep "jonge honden" die heel gedreven met hun vak bezig zijn. Van de Aziatische keukens wisten ze bij binnen komen niet veel, maar bij het buitengaan toch al heel wat meer

Teamevent Pleegzorg Provincie Antwerpen
di 9 dec 2014

Het klein en fijne team van Pleegzorg provincie Antwerpen koos voor gemengd Aziatisch, zonder teveel pepers. Maar uiteindelijk smaakte de pepers ook goed. Volgend jaar willen ze een ander thema doen, wij zijn nu al benieuwd naar de keuze

Tupperware vergadering & kookworkshop
do 4 dec 2014

Frederic Wolters van Tupperware kwam, voor zijn vergadering & kookworkshop, binnen met een gigantische verpakking vol Tupperware "hebbedingen". En wij mochten die dingen hebben na afloop. Wat fijn. Bedankt Frederic, we gebruiken het met veel plezier. Het Tupperware team koos als thema feestelijk Thai en gebruikte bij voorkeur hun eigen materiaal om mee te werken. En dat ging uitstekend!

Teamevent Alcatel-Lucent
wo 3 dec 2014

Voor het internationale team van Alcatel - Lucent kookten we voor de verandering eens Vlaams. We schonken Vlaamse bieren, maakten onder andere konijn met pruimen en savooistoemp met spekjes en verpakten onze klassieke rijstpudding in een jasje van filo

Opleiding @ Siematic du Port
di 2 dec 2014

Praktijk les aan keukenverkopers. Dat is onwennig want een keuken verkopen is natuurlijk iets heel anders dan in een keuken te staan.

Teamevent Jansen Pharmaceutica
vr 28 nov 2014

Het wordt een tradtitie. Elk jaar op de laatste vrijdag van de maand november komt het Jansen Pharmaceutica team van Carola Hawinkel hun team event doen. Met telkens een ander thema uiteraard. Dit jaar was het Aziatisch, zonder teveel pikantheid. Heel geslaagd en we zijn benieuwd naar het thema van volgend jaar

Teamevent ERC
do 27 nov 2014

Het team van ERC koos voor het thema Libanees, met wandeling. Koken deden ze ook voor de partners die één voor één binnen drupten. Een geslaagde formule

Teamevent Atlas Copco
wo 26 nov 2014

We hebben al veel teams van Atlas Copco over de vloer gehad maar niet eerder voor het thema Mediterraans. En dat ging gezwind!

opleiding @ Siematic du port
di 25 nov 2014

Voor Siematic Belgium hebben we, in de locatie van Siematic du port een Aziatische quicklunch gedaan voor een opleidingsessie voor hun dealer"Keuken ontwerpers". Nice space!

Teamevent Fros
vr 21 nov 2014

De sportieve "bende" van FROS startte vroeg met een meeting om aansluitend een kookworkshop "Zuid Amerikaans" te doen. Een lekkere combinatie, meeting, samen koken, samen eten!

Teamevent Vanbreda International
vr 21 nov 2014

Het team van Vanbreda International koos voor exotisch vegetarisch. Ook al waren niet alle team leden even overtuigd vegetarisch...maar na de workshop wellicht alweer een beetje meer

Teamevent Argenta
do 20 nov 2014

Het team van Argenta kwam met 19 man en koos voor Spaans. Een thema dat we minder vaak, maar daarom niet minder graag doen.

Teamevent Gasthuiszusters St Vincentius
wo 19 nov 2014

Het team van St Vincentius koos voor het Midden oosten thema. Een super vrolijke keuken voor een super leuk team

Teamevent Scholengroep Antigon
di 18 nov 2014

De directie van de scholengroep Antigon koos voor de workshop algemeen exotisch, waarbij we de hele wereld op het bord brachten. En dit alles bijzonder bekwaam en met veel enthousiasme

Teamevent Ecover
di 18 nov 2014

Het internationale team van Ecover koos vandaag voor het thema Marokko. Met tajines en mezze. Met alle kooktalent samen slaagde de Arabische maaltijd meer dan wel

Vereniging voor Adoptiekind en Gezin VZW
za 15 nov 2014

Altijd leuk om samen te koken  met de vaders en moeders van een geadopteerd kind. De kinderen van de ouders vandaag kwamen allemaal ergens uit Azië, we hebben de workshop dan ook algemeen Aziatisch gedoopt.

Leerlingen Sint-Angela Montfortcollege
do 6 nov 2014

Met de leerlingen van Sint Angela Montfort hebben we eerst een Marokkaanse wandeling door de buurt gedaan alvorens ze zelf hun lunch te laten koken. En dat deden ze heel goed.

Teamevent Dagcentrum De Tuba
vr 24 okt 2014

Het team van Dagcentrum Tuba koos voor de keuken van Israël. Een super keuze want Israël kent een fantastische keuken. En ze werd goed klaargemaakt!

Teamevent Pepperminds
ma 20 okt 2014

Pepperminds deed een klantenevent bij ons. Na een wervelende presentatie mochten de deelnemers van een mini lunch genieten om daarna zelf een "quicklunch" ineen te steken. Een fijne combinatie.

Teamevent P&V Verzekeringen
za 18 okt 2014

P&V verzekeringen genoot van het onverwachte mooie en warme weer vandaag. En dan komt het koken natuurlijk wat trager op gang. Wontons vouwen is moeilijker dan het lijkt maar het resultaat, en de smaak, waren fantastisch

Teamevent Vanbreda Risk & Benefits
vr 17 okt 2014

Met het team van Vanbreda Risk & Benefit kookten we Ottomaans, na een bezoek aan diverse Turkse winkels. Heerlijke keuken, goed gekookt, en een heel fijn team

Teamevent Commerz Real AG
do 16 okt 2014

Het, overwegend Duitstalige team, van Commerz Real AG kooks voor het thema midden oosten. En ook al waten veel ingrediënten onbekend,ze hebben dat goed gedaan

Teamevent Parkeerbedrijf Antwerpen
vr 10 okt 2014

Het team van Parkeerbedrijf Antwerpen koos voor een Italiaanse quicklunch. 3 snelle en gezonde gangen in 2 uur tijd. Ook al is Italiaans onze minst exotische keuken, grappig om te zien hoe voor sommige een nieuwe wereld openging. Fijn gekookt, heerlijk gegeten.

Teamevent Zijerveld Food
do 9 okt 2014

Voor Zijerveld Foods deden we een "cheesy" workshop. Kaas is hun passie, kaas zou het zijn maar wel in het thema Zuid Amerikaans. En alle kazen gepasteuriseerd want met zoveel zwangeren in 1 team....

Maastricht Excursies
wo 8 okt 2014

Voor een Internationaal bedrijf deden we een kookworkshop Japans. En het waren niet de Japanners die zich aan het sushi - vis en vegetarisch-  maken zette.

Teamevent Jongerenwelzijn
di 7 okt 2014

We waren blijkbaar zo druk met onze Afrikaanse Swahili- Ethiopische keukens dat we van de workshop zelf foto's vergaten te maken. Gelukkig nog wel een paar aan tafel. Super goed gekookt want het was heel lekker

Teamevent Rodekruis OC Lint
vr 3 okt 2014

Het team van OC Lint koos voor de heerlijke Indonesische keuken. En ze deden dat heel goed. Gevulde lomboks, pikante vis, telor kerrie...we hebben niet op een pepertje meer gekeken

Teamevent Ombudsdienst Antwerpen
vr 3 okt 2014

Met onze nieuwe buur de Ombudsdienst deden we een wandeling & kookworkshop algemeen exotisch. Kwestie van onze Multi culinaire buurt eens goed te leren kennen. Heel leuk want iedereen had wel een favoriet adresje om te shoppen maar heel veel andere winkels-en smaken- bleken volkomen nieuw.

Teamevent VZW Grip
do 2 okt 2014

Het team van GRIP koos voor een vis & vegetarische workshop. Komende uit heel het land veel gesprekken over wat je waar wel en niet kunt krijgen, maar natuurlijk nergens zoveel en zo vlak bij elkaar als in Antwerpen Noord. Heerlijke workshop

Teamevent GEA Processing Engineering
wo 24 sep 2014

GEA Proecessing koos voor Aziatisch. Onze Japanse Gyoza's met Chinese vulling zagen er nooit eerder zo mooi uit! Maar ook de niet - Aziaten binnen dit team konden gemakkelijk weg met de Aziatische keuken

Vereniging voor Adoptie
za 20 sep 2014

Van het koken zelf hebben we helaas geen foto's gemaakt. Maar het was leuk en lekker. Jammer genoeg zonder injera, want dat hoort nu feitelijk wel bij een Ethiopische workshop

Teamevent St Augustinus
wo 17 sep 2014

Het team van St Augustinus koos voor Thai- Vietnamees. Pikante pepers afgewisseld met veel groene kruiden. Superteam want de smaken waren onovertroffen!

CM Turnhout
vr 12 sep 2014

CM Turnhout koos voor de Afrikaanse wandeling & workshop. Dat werd een echte ontdekkingstocht, alles mocht dan onbekend zijn, ze wilden wel alles proeven. Super

Teamevent Vito
do 11 sep 2014

Voor onze jaarlijkse afspraak met VITO hebben we ditmaal voor het thema Indiaas gekozen. Lekker kruidig. Samosa, dal, vis in bananenblad, aloo en bhaji....

Teamevent Sportpaleis - Scandinavisch
wo 10 sep 2014

Het sportpaleisteam wist niet wat te verwachten bij Scandinavisch. Alleen dat er zalm zou bij zitten. Dat zat erbij maar natuurlijk veel meer dan dat. Iedereen was blij verrast dat je met bieten en knollen en bessen en haring zo leuk kan eten

Artsen voor Afrika
za 6 sep 2014

Stijn Heyman nodigde collega's en hun partners uit voor een wandeling & workshop Ghanees. Eens per jaar zijn ze in Ghana om te opereren. Veel tijd om zich daar te verdiepen in de culinaire geneugten is er dan niet dus is het heel leuk dat we dat hier wél kunnen.  We hebben zelfs fufu gemaakt in de grote vijzel

Antwerp Excursies/ Lamb Weston
do 28 aug 2014

De Nederlanders in de groep hadden hun recepten toch liever in het Nederlands, want het klonk zo al "Chinees" genoeg

Tempura van Cha plu met aubergine, garnaal en pikante dressing
Voor 12
12 Cha plubladeren, 1 lange smalle Thaise aubergine, 12 garnalen, 100 g tempuramix, koud water, 10 rode bird eye pepertjes, 6 rode droge garnalen, 50 g gebakken pinda, sap van 2 limoenen, 2 eetl suiker, sap van 2 mandarijnen, 6 eetl vissaus, 3 rode sjalotjes, 12 blaadjes koriander
• Snij de aubergine in plakjes, zet weg in gezouten water, spoel na een kwartiertje af, dep droog en bak aan beide zijden bruin.
• Doe de pepertjes, rode garnalen en pinda’s in de vijzel en stamp tot een pasta. Meng er de sappen en vissaus bij en proef of de balans in orde is.
• Meng de tempuramix met water, dompel de bladeren 1 voor 1 in de mix en friteer in de wok. Laat uitlekken in een vergiet.
• Kook de garnalen in gezouten water, pel, verwijder darmkanaal
• Neem 12 bordjes, leg op elk bord een getempureerd Cha Plu blad, leg daarop een aubergine, een garnaal, een beetje dressing, een flintertje sjalot en een blaadje koriander.
Geng jeut pak bung
Thaise waterkers soep met gefrituurde knoflook
Voor 4
1 l verse kippenbouillon, 1 bosje waterkers, koffielepeltje suiker, 1 rode chilipeper, 1 eetlepel gele bonenpasta, 3 eetlepels sojasaus, 2 tenen knoflook

• Was de waterkers zorgvuldig, laat het blad heel maar hak de steeltjes fijn.
• Pel het knoflook, verwijder het hartje en snij over de lengte in hele dunne plakjes. Frituur onder voortdurend bewegen goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier.
• Ontpit het pepertje en snij in ragfijne ringetjes
• Warm de bouillon op, doe er de gehakte steeltjes in en vervolgens het blad van de waterkers. Laat slinken. Voeg, chilipeper, de bonenpasta en sojasaus toe.
• Doe wat kippenvlees van de bouillon in de kommetjes. Overgiet met de bouillon en werk af met knoflook

Relish van kwarteleitjes
12 gekookte kwarteleitjes, 8 thai aubergine, 4 eetlepels vissaus, bosje bieslook,
Voor de pasta
7 gedroogde, geweekte en ontpitte rode chilipepers, 2 koffielepels gehakte galanga, 3 eetl gehakte citroengras, 1 koffiel zeste van de kaffirlimoen, 1 eetl gehakte rode sjalot, 1 koffiel garnalenpasta

• Maak de pasta door de ingrediënten 1 voor 1 in de vijzel te doen en ze tot een pasta te wrijven. Bak de pasta aan in olie tot alle geuren zijn versmolten, breng op smaak met limoensap, vissaus en suiker en blus met wat water. Koel af
• Pel de kwarteleitjes. Snij de rettich in reepjes. Meng de kwarteleitjes met de aubergines en de relish, zet koud weg. Verdeel de rettichreepjes over 3 bordjes en schep de relish in het midden en garneer met fijngesneden Thaise bieslook
Salade van groene mango
Voor 8
1 groene mango, ¼ daikon, 2 tomaten, lange koriander, gewone koriander, Thaise basilicum, 1 sjalot, 16 garnalen, 1 stengel citroengras, 10 cm galanga, eetlepel tamarindepasta.
Voor de dressing:
4 eetlepels vissaus, 2 eetlepels suiker, 1 teen knoflook, ½ koffielepeltje zout, sap van 2 limoenen, 1 rode peper, 1 eetlepel kokosazijn, Voor de topping: 100 g geroosterde pinda
• Breng een 350 ml water aan de kook met de tamarinde, galanga in plakjes, zout en het citroengras. Laat 10 min trekken en kook de garnalen gaar in dit vocht.
• Verwijder sap en pitjes van de tomaat, snij het vruchtvlees in reepjes.
• Snij mango en daikon in julienne.Snij  sjalot in reepjes.
• Maak de dressing door het knoflook te pellen en fijn te wrijven in de vijzel, samen met het zout, suiker en de ontpitte peper. Doe er vervolgens de vissaus, limoensap en kokosazijn bij.
• Meng de groentereepjes met de geplukte kruiden en de dressing. Schep op een bananenblad en garneer met de garnalen

Panaeng curry
4 kipfilet, 800 ml kokosmelk, ¼ pakje santen, 1 ½ eetl palmsuiker, 8 eetl vissaus, 9 kaffir lime leaves, 3 rode pepers, zonder zaad, in reepjes,   bos Thai Basilicum
Voor de pasta
4 eetl pinda’s, 7 gedroogde pepers, zonder zaad, geweekt, zout, 1 eetl korianderwortel, zeste van 1 kaffirlimoen, 1 ½ eetl gehakte galanga, 1 eetl gehakt lemongrass, 3 eetl gehakte rode sjalotjes, stukje kurkuma, 2 eetl gehakte knoflook, ½ nootmuskaat

• Snij de kip in plakjes, bestrooi met peper en zout, bak kort aan in olie zonder te garen en zet apart.
• Maak de pasta. Bak de pinda’s in olie en laat ze afkoelen. Doe alle kleingesneden ingrediënten voor de pasta in de vijzel, behalve de pinda’s, en stamp fijn. Voeg op het laatst ook de pinda’s toe en stamp fijn
• Smelt de santen en bak hierin 4 eetl van de pasta. Blus met kokosmelk en voeg de kip toe. Breng op smaak met palmsuiker, vissaus, lime leaves, basilicum en rode peper en serveer met jasmijnrijst
Kokos “panna cotta”
750 ml kokosroom, 3 g agar agar, 3 pandanbladeren, 1 steranijs, 150 g suiker, 6 koekjes
• Breng de room aan de kook met 2 pandanbladeren en steranijs. Laat even trekken. Verwijder de kruiden en voeg suiker toe. Klop de agar agar goed door de room tot ze is opgelost. Zeef de pudding. Spoel 10 kommetjes om met koud water. Leg op de bodem een stukje pandan en daarop een half koekje. Verdeel de room over de kommetjes en laat afkoelen.

koken in het wild
wo 13 aug 2014

koken in de oogsttuin met de kinderen van de Bibfabriek. We hadden een knalgroen beslag voor pannenkoeken gebrouwen, daar mochten ze zelf geplukte kruiden aan toevoegen en bovendien zelf hun pannenkoekje bakken. En lekker dat ze dat vonden

Bodyshop
wo 30 jul 2014

Bodyshop lanceert een nieuwe cosmetica- en verzorgingslijn met Arganolie en organiseerde voor een select groepje beauty bloggers een productvoorstelling. Wij gaven aansluitend een Marokkaanse kookworkshop met arganolie in de hoofdrol.

Chinese journalists- Visit Flanders
za 5 jul 2014

Today we did a private cooking class for journalists from China, traveling for National Geographic.
We made a menu in our favorite middle east style using very local product such as young herring (maatjes), yellow beans, yong beetroot, white bellied cherries, mussels, sole and herb and flowers from the garden. The oysterleaves as a starter really suprised them and so did our tool to take the stones out of cherries.
Thes are the recipes:
Oyster leaves, with cucumber, onion and sushi vinegar

4 oyster leaves, ¼ small cucumber, ½ small onion, 1 spoon sushi vinegar

• Deseed the cucumber and cut in very tiny cubes. Do the same with the onion and bring together with the vinegar. Leav for 10 minutes
• Drain the cucumber and put on a oysterleave

Beetroot, herring, favabeans

2 beetroot, 2 fresh “Young herring”, a few broad beans, small onion, 4 spoons yoghurt, 10 walnuts, lemon juice, salt & pepper, 1 clove of garlic, 1 spoon of tahin, ½ coffeespoon of cumin.

• Cover beetroot in silver paper and bake in the oven during one hour
• Cool down a little, peel de beetroot and blend together with the walnuts. Add yoghurt, salt & pepper and as much lemon juice needed to keep the beetroot sweet but very fresh
• Peel the broad beans. Cook them for 5 minutes and rince cold. Peel again. Mix the peels together with the tahin, roasted cuminseeds, salt and some lemon juice into a “hummus”
• Peel the onion and cut very thin
• Put 1 quenelle of beetroot on a plate, put 3 pieces of herring next to it, give a little spoon of hummus and garnish with the broad beans


Mussels in Belgian beer
1 kg of mussels, ½  bottle of Belgian beer (trappist), 2 stems of celery, 1 leek, 1 onion, 2 bay leaves, parsley, pepper, salt

• Clean the mussels very well. Cut leek, onion and celery. Cover with beer, add bay leaves and plenty of pepper and Bring to a boil. Add the mussels and wait for all the shells to open.
• Take the mussels out and keep warm. Pass the liquid and reduce. At salt to taste
• Put the mussels in bowl and add the stock. Serve with a lot of parsley

Sole, sweet potato, green beans
2  sole, 2 sweet potatoe, 1 spoon cumin, butter, flou, salt & pepper, salted lemon peel, green beans

• Clean the green beans, put them in boiling water, cook for about 5 minutes and rinse cold
• Peel the potato, cut into cubes, put on some sunflower oil and put in the oven till roasted
• Roast the cumin and put I the mortar. Cut the lemon peel in tiny pieces
• Put salt & pepper on the fish, cover lightly with flour and fry in butter.
• Reheat the beans in butter. Put salt, cumin and lemon peel on the potatoes and serve

Fresh Belgian cherries, strawberries and blackberries

Teamevent VZW DSKO
vr 4 jul 2014

DKO koos voor een wandeling & workshop Indiaas. We splitsten de groep in 2 zodat een eerste groep al kon starten met koken terwijl de 2e groep op wandeling was. We maakten onder andere een Rogan Josh, die lekker lang heeft mogen pruttelen en dus super lekker was. De Bisschop kwam wat later, hem konden we geen schort meer voorbinden, maar de wandeling maakte hij wel mee en hij kon proeven dat zijn team goed gekookt had

Team event ING International
di 1 jul 2014

After an unexpected but leisure walk through the city of Antwerp the international team of ING started an Asian cooking class. We divided the group in 5 subgroups and each of these small teams had to prepare one dish. Unless all the recipes where in Dutch, they did a wonderful job. Like the Belgian soccer team playing this very evening and winning with 2-1 from the US.
Recipes below, as promised!
Vietnamese spring roll

Smoked mackerel marinated in a spicy sauce of cilantro, mint, lemon juice, birdeye pepper, garlic en sugar. Thai basilicum, rau ram (long cilantro), mint, edible flowers, lettuce,  rice noodles, cucumber stripes, daikon stripes, carrot stripes rice paper, hoisin sauce

• Soak rice paper briefly in hot water and lay flat on a cloth
• Fill it with all the mentioned ingredients and roll firmly
• Serve with the hoisin sauce

All kind of variation is possible, as long as you use lots of fresh herbs, rice noodle and lettuce


Korean dumpling
3 spring onion, 4 big shrimp, 200 g minced meat, pork or beef, 1 clove of garlic, 5 cm ginger, 6 Thai chives, 1 shallot, 2 spoons soy sauce, 2 spoons mirin, 1 coffee spoon sugar, 1 coffee spoon salt, pepper to taste, 4 spoon full of black vinegar (chinkiang), Korean chili pulver, dumpling sheets

• Cut spring onion, peel shrimps, peel garlic and remove the inner stem, peel ginger, peel shallot and put this, together with the meat, soy sauce, mirin, sugar, salt, chives and pepper in to the kitchen robot. Mix well.
• Put a little of this filling in de center of your dumpling sheet en form dumplings. Cook them in boiling water. When the come to the top they are ready to serve. Serve with black vinegar and chili pepper

Chinese samosa
Filo pastry, 250 g mushrooms, 4 dried shitake, 3 cloves of garlic, 5 cm ginger, 4 spoons soy sauce, 2 spoons Shaosing rice wine, 2 spoons yellow bean sauce, 2 spoons honey, pepper & salt

• Cut the mushroom in tiny bits. Soak the shitakes in very hot water and also dice in tiny bits.
• Stir fry mushroom in hot oil till they dry. Add diced garlic and ginger. Fry another 2 minutes and add Shaosing, soy sauce, honey, yellow bean sauce pepper and salt. Fry till dry and cool it down
• Cut a piece of 7 cm out of a roll filo pastry, unwrap, put some melted butter or oil on the first very thin layer of filo, put some of the filling into the right corner and start folding till a triangle. Continue with all the layers of filo
• Bake in the oven on 200°c during 15 minute or till golden

Curry
14 dried chili peppers, soaked and deseeded, 1 coffee spoon salt 2 tablespoons chopped  galanga, 1 piece of turmeric, washed, 6 tablespoons chopped lemongrass, 2 coffee spoons zeste (skin) of kaffir lime, 4 spoon of cilantro roots, 6 spoon red shallot, 6 spoon chopped garlic, 2 coffee spoon shrimp paste, 20 white peppercorn, ½1 coffee spoon roasted and ground coriander seed, 2 coffee spoon ground Masala peppers
Chicken:
4 double breast of chicken, sliced and fried. 8 spoons chopped ginger, 300 ml coconut milk, 2 spoon palm sugar, 4 spoon fish sauce 8 kaffir lime leaves, bunch of Thai basil, 2 red chili peppers, Thai vegetables like long beans, taugé, bamboo, eggplant…..

• Put all ingredient for the curry paste into the mortar, one by one, first the dried and soaked peppers and when this became a paste put in the next ingredient.
• Heat some oil in the wok and fry the ginger. Put in the curry paste and stir fry till all flavour is balanced. Add palm sugar and let dissolve totally.  
• Poor in the coconut milk, add the lime leaves, fish sauce, vegetables and chicken and leave to simmer.
• Add fresh Thai basil by serving

Relish of quail eggs and Thai eggplant

Paste:
7 dries red peppers, deseeded and soaked, ½ coffee spoon salt, 2 coffee spoon chopped galangal, 3 spoon chopped lemongrass, 1 coffee spoon zeste of kaffir lime, 1 chopped red shallot, 1 coffee spoon shrimp paste
18 cooked and peeled quail egg, 9 Thai eggplant, cut in four, soaked in salted water

• Make your paste in the mortar by smashing every ingredient one by one. Fry the paste, add eggplant and some water and cook till eggplant is tender. Add the eggs and bring to taste with fish sauce


Springroll with red sweet aduki  beans

1 tin of sweetened red aduki beans, springroll skin for deep frying (made of wheat, not of rice)

• Put some red bean paste on you springroll skin, fold the edges in and roll firm
• Deep fry and serve with mango sauce

Teamevent Crossbridge
ma 30 jun 2014

Eerst een uur vergaderen, daarna een culinaire wandeling doen, gevolgd door een kookworkshop. dat is een heerlijke formule. Crossbridge koos voor het Midden oosten maar we maakten er een Arabische wandeling van. Omwille van het feit dat er op maandag andere winkels open zijn en omdat de ramadan is begonnen, dat schept een heel speciale sfeer.

Teamevent CVO Tervuren Hoeilaart
za 14 jun 2014

Zaterdagochtend een culinaire wandeling en kookworkshop doen als je vrijdag avond op de lappen bent gegaan in Antwerpen stad? Dat is even wakker worden. Doordat we de groep splitste, de ene helft op wandeling terwijl de andere helft kookte en vice versa, bleef alles echter bijzonder kalm en aangenaam. We maakten onder andere een tajine die heerlijk lang heeft mogen opstaan.

Teamevent KULeuven
vr 13 jun 2014

Het team van KULeuven zocht specifiek naar diversiteit. Dat kan nergens beter dan in Antwerpen Noord. Het thema "algemeen exotisch" is als een hele wereldreis op anderhalf uur.

Teamevent Argenta
vr 13 jun 2014

De Italiaanse keuken blijft een topper onder de Europese keukens. Zelf gemaakte pasta's, goede producten, pure bereidingswijze....la vita e bella

Horecavorming Vlaanderen
vr 6 jun 2014

Deze klas van Colompaplus hadden wij vorig jaar ook op bezoek. Ze deden toen Japans, ze waren een jaartje jonger...Dit jaar studeren ze af. Ze kwamen bij ons nog even samen om een wandeling en workshop Afrikaans te doen. Een heerlijke groep, super gekookt, zalig gegeten!

Teamevent ACV
wo 4 jun 2014

Het ACV team koos voor de keukens van 1001 nachten. Ze hadden op voorhand al zelf hun kookteams ingedeeld: Alibaba, Sinbad, Sjahriaar,   sjahzaman,  Alladin en Sheherazade . Dat kon niet anders dan goed gaan en deze poëtische teams hebben voortreffelijk gekookt.                  
                   

Teamevent Reynaers Aluminium
wo 28 mei 2014

Het Support team van Reynaers koos voor een Aziatische kookworkshop. De mannen, en 1 dame, lieten zich van het aperitief van watermeloen met pandan en een Braziliaanse scheut caçhaca, over de Vietnamese lenterolletjes, Thaise Som Tam en panaengcurry tot aan  de "panna cotta" van kokosroom en pandan van hun beste kant zien. Koken met passie, dan wordt eten pas echt lekker!

Klanten event SSC Consolidation
do 24 apr 2014

Een klantenevent is een  leuke manier om elkaar eens op een andere manier te leren kennen dan louter professioneel. De Thaise keuken maakt daarbij als vanzelf de tongen los, en de oren doof door het passioneel geklop in de vijzels.

Teamevent Coen Tunnel Construction
za 12 apr 2014

Het Belgisch-Nederlandse Coentunnel team koos voor Thai. En ook al roerden sommige onder hen thuis bijzonder weinig in potten en pannen; het ging ze bij ons toch heel goed af. Met liefde, passie en toewijding!

Introductie event Exxon
do 3 apr 2014

EXXON mobile organiseerde zijn introductie event bij ons. Mogelijke nieuwe collega's konden al eens kennis maken met elkaar op een ludieke, vrolijke en bovenal bijzonder smakelijke wijze. Een goed idee, want in een ongedwongen, actieve sfeer is het veel gemakkelijker babbelen. En pikante Aziatische gerechten maken de tongen helemaal los.

Teamevent Karel De Grote Hogeschool
wo 2 apr 2014

Directie Onderwijs en studentenbeleid van de Karel De Grote Hogeschool koos voor het thema "Gemengd Aziatisch". Lenterolletjes rollen is niet moeilijk...maar ze strak rollen.

Activiteit Kris Kras
za 29 mrt 2014

De jongerengroepen van Kriskras komen graag Thai koken. Met eerst een wandeling om de producten en ingrediënten een beetje te leren kennen alvorens zelf aan de slag te gaan.

Team AZ St Nikolaas
vr 28 mrt 2014

Zalig, zo'n groep medici waarvan er maar weinig thuis ooit kookte. En dan toch een bijzonder lekkere Ottomaanse maaltijd op tafel toveren.

Teamevent DOW
do 27 mrt 2014

Het team van DOW koos voor de workshop " Super Thai".
Met onder andere tempura van Chaplu en een zelfgemaakte currypasta. Als je kookt met passie dan komen de smaken vanzelf goed. Super!

Teamevent CEWE
wo 26 mrt 2014

Het vrolijke team van CEWE Fotoservice kwam op de fiets en koos voor de Koreaanse keuken. Heerlijk. Met onder andere zelfgemaakte kimchi van daikon en Koreaanse sushi.

Teamevent ABN Amro
di 25 mrt 2014

Het team Van ABN AMRO-Private banking koos voor Marokkaans. En wij voor modern Marokkaans. Eerst samen tuinbonen doppen om er vervolgens een groene hummus van te maken, gevolgd door allerlei vrolijke Marokkaanse lente gerechten. Zoals perfect gevouwen briwats.

Vereniging voor adoptiekind en gezin
za 15 mrt 2014

Vandaag kookten we Ethiopisch met ouders die allemaal één of meer Ethiopische kinderen heeft geadopteerd. We probeerden een injera met enkel Teff te maken, op de oorspronkelijke wijze dus louter door fermentatie maar dat is niet zo eenvoudig. Maar evengoed lekker, met al de pikante bijgerechtjes.

Teamevent VDAB-CLA
di 11 mrt 2014

Het team van VDAB-CLA kwam met een grote groep. Thema was Libanees en we hebben de groep gesplitst zodat de eerste helft van de groep startte met koken terwijl de andere groep op wandeling ging en vice versa. En met veel, enthousiaste, mensen kan je veel mezze maken dus we hadden een uitgebreid Libanees buffet als resultaat. Super fijn.

Teamevent INNO
vr 21 feb 2014

Het enthousiaste team van INNO koos voor Aziatisch. lekker pikante gerechten met vanavond vooral een Indonesische achtergrond.  Super goed klaargemaakt! heerlijk.

Teamevent Katoennatie
do 20 feb 2014

Dit Antwerpen/Gentse team van Katoennatie wisselt elk jaar van stad voor hun team event en dit jaar was het Antwerpen en kozen ze voor Food For Foodies om Aziatisch te koken. Strakke lenterolletjes, pikante pomelosalade, kruidige vis gestoomd in bananenblad....misschien over 2 jaar een ander thema?

Teamevent Grafimedix
do 20 feb 2014

Het team van Grafimedix startte de dag met een vergadering bij ons. Wij serveerden daar onvervalste Amerikaanse granaatappelmuffins bij. Na de lunch van een pittig Vietnamees soepje met waterkers en een pikante Chinese salade met varkensvlees moest er zelf gekookt worden. Aziatisch. Het vuur en de passie die in de currypasta werd gestopt heeft gewerkt, ze was heerlijk.

Teamevent AXA Glass
za 15 feb 2014

Het team, en partners, van AXA glass koos voor het heerlijke thema Ottomaans. Grappig hoe je bij het lezen van een vreemd recept kan twijfelen of dat wel goed gaat smaken en eenmaal geserveerd blijkt juist dat gerecht het meest populair te zijn. Zo hebben wij dat graag!

Teamevent Lanxess
do 13 feb 2014

Het Lanxess team koos voor gemengd Aziatisch en stortte zich vol enthousiasme op het kookproces. Rare ingrediënten, vreemde smaken? Allemaal geen probleem. Een bijzonder geslaagde avond

Teamevent BASF
vr 24 jan 2014

Het juridische team van BASF koos voor mediterraan. We maakten er een stoere mediterrane keuken van en met veel enthousiasme kwam er een bijzonder geslaagde maaltijd op tafel. Samen koken is leuk!

Vlerick Middle Management Kookt
do 23 jan 2014

Een Indonesische rijsttafel maken met een groep van 21 personen, voornamelijk heren? Een uitdaging! Maar hoe leuk, hoe goed en hoe lekker was het resultaat. Voor sommige was het een uitdaging om die vreemde, pikante smaken te durven proeven maar uiteindelijk was iedereen er mee weg. Lekker

Nieuwjaarsevent Abricasa
wo 22 jan 2014

Het team van Abricasa koos voor "exotische wintergroenten". Een inspirerend thema om eens iets anders te doen met het super gevarieerde aanbod aan spectaculaire groenten binnen én buiten de gewone supermarkt.

Teamevent Ecover
do 9 jan 2014

Leuk als een team van een bedrijf, dat je zo goed kent van de producten, komt koken. Helemaal leuk als ze ook nog een goodiebag meenemen. Voor een wandeling was er, door de drukte van het verkeer, geen tijd meer maar daardoor was er des te meer tijd om heel lekker Aziatisch te koken.